Салат «Горохове поле»
від Denzhyttya
23 Листопада, 2020
У багатьох сім’ях салати з горошком асоціюються виключно з одним салатом – «Олів’є». При цьому такий інгредієнт господині часто додають як в запіканки, Так і в пироги. Він надає стравам домашнього затишку.
Так чому б не спробувати приготувати зовсім іншу закуску з зеленим горошком. Тим більше, що вона має таке символічну і барвисту назву!
Інгредієнти
- морква 1 шт.
- картопля 2 шт.
- печериці 350 г
- огірки 3 шт.
- кріп 30 шт.
- Твердий сир 200 г
- майонез за смаком
- горошок 120 г
Приготування
- Гриби промийте, дрібно поріжте і обсмажте на ложці рослинного масла. В процесі посоліть і поперчіть за смаком. В кінці приготування відцідіть зайву рідину.
- На блюдо для подачі покладіть кільце. Першим шаром викладіть в нього половину обсмажених грибів. Промийте і просушіть кріп. Половину зелені подрібніть і викладіть на гриби.
- Поверх кропу видавіть трохи майонезу, розмажте його. Наступним шаром викладіть дрібні кубики двох свіжих огірків. Далі – гриби, які залишились.
- Поверх них натріть на середній терці половину сиру. Рівномірно розподіліть. Змастіть його майонезом. Заздалегідь відварені картоплю і моркву остудіть і дрібно наріжте.
- На змащений сир викладіть картоплю, розрівняйте її. Далі розподіліть по поверхні моркву. Її змастіть тонким шаром майонезу. До речі, рекомендуємо використовувати пісний.
- Потім викладіть натертий сир ( той, що залишився), також змастіть його майонезом, посипте максимально подрібненим кропом. Зверху щедро посипте страву зеленим горошком, відправте на години 2 в холодильник.
Перед подачею на стіл зніміть кільце. З боків салат прикрасьте тонкими слайсами огірка. До кропу, між іншим, можете додати зелену цибуляю, якщо любите пікантні салати.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya