Салат “Орхідея”, покроковий рецепт
від Denzhyttya
15 Січня, 2021
Салат Орхідея – страва з яскравим зовнішнім виглядом. Зверху салат прикрашений невеликими квітками з картопляних чіпсів. Також чіпси використовується для формування одного з шарів салату, що робить його смак незвичайним і оригінальним. В якості м’ясного компонента використовуємо шинку. Салат виходить дуже соковитим і пікантним за рахунок маринованих грибів і моркви по-корейськи. Таке незвичайне поєднання компонентів дає просто чудовий смак.
Інгредієнти:
- Шинка – 200 г
- Гриби мариновані – 100 г
- Картопляні чіпси – 50 г
- Яйце куряче – 2 шт
- Корейська морква – 100 г
- Твердий сир – 150 г
- Майонез – 100 г
Приготування:
- Підготуйте всі продукти для приготування салату.
- Морква по-корейськи відіжміть від маринаду, довгі смужки розріжте на кілька частин. Моркву викладіть на круглу плоску тарілку нижнім шаром салату, зверху зробіть сітку з майонезу, злегка розмажте.
- Мариновані грибочки дістаньте з маринаду, видаляючи можливі прянощі. Наріжте гриби смужками, викладіть на моркву, покрийте майонезом.
- Картопляні чіпси поламайте на невеликі шматки, присипте ними гриби. Змащувати майонезом чіпси не потрібно, щоб вони залишалися хрусткими. Частину чіпсів залиште для прикраси.
- Шинку наріжте смужками, укладіть наступним шаром салату, покрийте майонезом.
- Твердий сир натріть на тертці, присипте шинку, зверху зробіть сітку з майонезу.
- Яйця зваріть заздалегідь. Очищені яйця натріть на грубій терці. Один жовток залиште для прикраси. З яєчної стружки сформуйте верхній шар салату.
- На яйця і бічні сторони салату нанесіть майонез, добре його розмажте, щоб вийшло рівне півколо.
- Салату дайте 30 хвилин часу на просочення в холодильнику. Перед подачею салат прикрасьте – з чіпсів зробіть невеликі квіточки, в середину насипте подрібнений яєчний жовток.
Джерело:
mandarynka.com.ua