Салат «Південне сяйво»
від Denzhyttya
14 Серпня, 2021
Салат «Південне сяйво» подобається нам куди більше м’ясних чи рибних страв.
Приготувати вдома цю закуску не складає труднощів. Безумовно, поєднання запечених баклажанів, м’якого сиру, свіжих овочів і зелені ідеально підходить для літнього перекусу. А проста заправка не перебиває смак інгредієнтів, а навпаки, підкреслює і розкриває їх.
Інгредієнти:
- баклажан 3 шт.
- соняшникова олія 5 ст. л.
- огірки 4 шт.
- болгарський перець 1 шт.
- помідор 2 шт.
- адигейський сир 180 г
- зелена цибуля за смаком
- зелень за смаком
- лимонний сік 1 ст. л.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Помийте баклажани, зріжте у них плодоніжки і розріжте кожен на 2 частини вздовж.
- Зробіть поздовжні надрізи, викладіть їх в форму для випікання і змастіть 1 ст. л. рослинної олії . Відправте в розігріту до 180 ° С духовку на півгодини.
- Огірки, солодкий перець, помідори і сир наріжте кубиком і складіть в салатник.
- Дістаньте баклажани, дайте їм охолонути і зніміть шкірку. Дрібно наріжте м’якоть і відправте її до решти інгредієнтів.
- Подрібніть зелень і зелену цибулю, відправте їх в салатник.
- Для приготування заправки змішайте рослинну олію і лимонний сік. Перемішайте і заправте салат. Посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте і подавайте закуску на стіл!
Ви закохаєтесь в салат «Південне сяйво» з баклажанами ще на етапі читання рецепта. Обов’язково спробуйте цю незвичайну закуску. До речі, зелень можна використовувати будь-яку на ваш смак: петрушку, кінзу, кріп, шпинат, рукколу. Пригощайтеся!
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya