Секрети по приготуванню тіста: щоб випічка була завжди вдалою

  • Якщо ви новачок на кухні або ви з тістом на "ви", пропонуємо скористатися порадами, які допоможуть досягти ідеального результату з першої спроби.
Секрети по приготуванню тіста: щоб випічка була завжди вдалою

Щоб навчитися пекти смачні пироги та пиріжки, булочки і печиво не потрібно закінчувати спеціальні кулінарні курси або мати особливий кулінарний талант, досить знати деякі секрети. Сьогодні ми поділимося з вами порадами, використовуючи які у вас завжди вийде ідеальний результат.

    • Коли ви працюєте з тістом, в приміщенні не повинно бути протягу, інакше на виробі буде дуже щільна кірочка.
    • У тісто краще додати м’яке вершкове масло, але не розтоплене, бо воно погіршить структуру тіста.
    • Борошно завжди необхідно просіяти, щоб збагатити киснем — це запорука пишного тіста і смачних пирогів.
    • Якщо ви печете подвійну порцію печива, завжди охолоджуйте пергамент між випічкою другої партії. Поклавши тісто на гарячу поверхню, воно втратить форму і може пригоріти.
    • Якщо пиріг високий, його треба пекти на середній температурі, щоб тісто рівномірно пропеклося і пиріг всередині не виявився сирим.
    • Готовому пирогу краще дати повністю охолонути, а тільки потім різати. Але в разі гострої потреби, гарячий пиріг можна легко розрізати гарячим ножем.
    • Дріжджі потрібно обов’язково розводити в теплій рідині — воді або молоці, тому обов’язково попередньо нагрійте її до 30-35 С.
    • Збираючись робити дріжджову випічку, обов’язково перевіряйте термін придатності дріжджів. Приготуйте небагато опари і посипте її невеликим шаром борошна, якщо через півгодини не з’явилися тріщинки, то дріжджі погані.
    • Контролюйте кількість соди і чітко дотримуйтеся рецепту, якщо додати її забагато, тісто буде мати неприємний смак і буде темним.

    • Якщо пиріг прилип до дека або пергаментного паперу, щоб відокремити його, скористайтеся звичайною ниткою.
    • Коли ви обминаєте тісто, слідкуйте, щоб ваші руки були сухими.
    • Приготувавши вироби, дайте їм підійти перед випічкою, не поспішайте ставити в духовку. Інакше вироби будуть довго пропікатися і погано піднімуться.
    • Пироги з пісочного тіста можна виймати з форми тільки повністю охолодженими.
    • Перед тим, як додати в тісто родзинки, промийте їх, просушіть і обваляйте в борошні.
    • При приготуванні дріжджового тіста, сіль додають до борошна тільки коли опара вже підійшла.
    • Якщо ви хочете, щоб випічка була більш ніжною і розсипчастою, додайте в тісто тільки жовтки.
    • Щоб фруктова або ягідна начинка не розмочила нижній шар пирога, посипте його крохмалем, а потім викладайте начинку.
    • Замішуючи дріжджове тісто, обов’язково заздалегідь дістаньте всі продукти, щоб вони нагрілися до кімнатної температури, інакше тісто буде погано підходити.
    • Якщо у дріжджове тісто додати забагато цукру, то пиріг погано підніметься, буде менш пишним і підгорить.
    • Щоб листкове тісто вийшло ніжним і смачним, додайте в нього холодне вершкове масло і тріть його на тертку, а не ріжте кубиками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: