Що додати в банку з консервованими огірками, щоб розсіл був чистий, як сльоза
від Denzhyttya
18 Червня, 2021
Щоб зробити смачні заготовки, а огірки ароматними і хрусткими, необхідно все правильно робити і дотримуватися технології.
Інгредієнти:
- огірки, 600 г;
- вода, 1 л;
- цукор, 200 г;
- сіль, 35 г;
- оцет, 200 мл;
- листочки смородини, хрону, парасольки кропу, часник;
- перець горошком і запашний.
Приготування:
- Огірки промиваємо і заливаємо на 2 години чистою і холодною водою. Банки і кришки стерилізуємо.
- Зелень промиваємо, часник чистимо і ріжемо часточками.
- У воді розчиняємо сіль і цукор, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин, вливаємо оцет, кип’ятимо ще пару хвилин і вимикаємо плиту.
- У банки розкладаємо зелень і часник, перець, викладаємо огірки, заливаємо маринадом.
- Накриваємо банки кришками і стерилізуємо в каструлі на рушнику протягом 20 хвилин з моменту закипання.
- Закручуємо кришки, банки перевертаємо і накриваємо до охолодження.
- Зберігати консервацію можна в коморі або підвалі.
Хрусткі огірочки прекрасно підходять в якості закуски під будь-які страви, навіть просто з відвареною картоплею.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки