Шикарний багатошаровий пиріг з грибами. Спосіб приготування на кефірному тісті
Цей пиріг неймовірно ситний, смачний, а до того й може прикрасити будь-який стіл.
Великою перевагою цієї страви є доступність інгредієнтів. Всіх їх можна придбати, майже, в будь-якому магазині. Поєднання смаків дарує просто неперевершену насолоду.
Що знадобиться:
- яйце куряче — 3 шт.;
- кефір 2,5% — 250 мл;
- борошно пшеничне — 200 г;
- сіль — 2 ч. л.;
- сода харчова — 1 ч. л.;
- печериці свіжі — 300 г;
- фарш свинячий — 150 г;
- фарш яловичий — 150 г;
- сир голландський — 200 г;
- рис — 0.5 скл.;
- часник — 3 зуб.;
- кріп — 0.5 пучок;
- олія соняшникова — 2 ст. л.;
- суміш овочева — 300 г;
- перець чорний мелений за смаком.
Спосіб приготування:
1. На розігріту пательню вилийте 1 ст. л. соняшникової та вкиньте порізані на кубики гриби. Посоліть, поперчіть і переставте в іншу посудину.
2. На тій же олії посмажте фарш. Посоліть, поперчіть і додайте часник. Поставте за цей час рис варитися.
3. Перемішайте борошно, 1 ч. л. солі та соди, а потім просійте цю суміш. Окремо збийте віночком кефір та яйця і влийте до борошна.
4. Застеліть форму для запікання пергаментом, змастіть вершковим маслом. А потім шарами по черзі викладіть: гриби, тертий сир, варений рис, фарш і розморожені овочеві суміші. Залийте зверху тістом і дайте настоятися протягом 10 хвилин.
5. Покладіть пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Коли утвориться золота скоринка, діставайте. Накрийте пиріг тарілкою і переверніть його на неї.