Шоколадний пиріг з ганашем на вершках. Діти його обожнюють
від Denzhyttya
4 Травня, 2021
Пропоную вашій увазі дуже швидкий рецепт приготування шоколадного пирога. Його можна подати на будь-яке свято, на столі він буде виглядати ефектно. Найголовніше, підійти до процесу прикраси з креативом.
До речі, корж виходить вологим. За бажанням його можна розрізати на кілька частин. І прошарувати тим же ганашем або улюбленим кремом.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 230 гр.
- какао – 65 гр.
- цукор – 280 гр.
- сіль – 1 ч.л.
- розпушувач – 1 ч.л.
- молоко – 260 мл.
- соняшникова олія – 60 гр.
- вершкове масло – 60 гр.
- яйце – 2 шт.
- ванілін – 1 пакетик
Ганаш
- вершки – 120 гр.
- шоколад темний – 120 гр.
Приготування:
- У глибоку ємність просіяти борошно і какао, сюди ж додати ванілін, цукор, сіль і розпушувач. Суміш ретельно перемішати.
- Тепер до цієї суміші додати решту інгредієнтів, а саме: олію, вершкове масло, молоко і яйця. Отриману масу перемішати віночком або міксером короткими імпульсами.
- Суміш виходить трохи рідкуватою, однорідною, коричневого кольору. Форму для запікання змастити вершковим маслом, або дно застелити пергаментом. Вилити тісто і поставити в попередньо розігріту до 150 градусів духовку на 40 хвилин.
- Дістати готовий корж з форми і дати йому трохи охолонути. Можна замотати його в харчову плівку і відправити в прохолодне місце, щоб корж стабілізувався. Після цієї процедури він стане вологим і соковитим.
- Поки корж відпочиває, можна приготувати ганаш. Для цього в теплі вершки додати шматочки шоколаду. На вогонь не ставити. Просто постійно помішуючи, домогтися розчинення шоколаду.
- Якщо корж занадто високий, його можна розрізати на дві частини. Що я і зробила. Нанесла трохи ганаша. Покрила другим коржем.
- Верх і боки пирога також покрити ганашем. Залишити на годину в прохолодному місці. Потім можна подавати до столу.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua