Шоколадний торт без вершкового масла. Чарівний смак!
від Denzhyttya
8 Січня, 2021
Для приготування цього смачного шоколадного торта вам не знадобиться вершкове масло. Торт виходить ніжним, пухнастим і вологим, просочений спеціальним соусом. Для приготування такого торта вам не знадобляться спеціальні навички або рідкісні інгредієнти, а результат вас зачарує. Торт стане улюбленим десертом дорослих і дітей. Це ідеальний торт для сімейного свята або святкової вечері.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 260 г
- Цукор – 410 г
- Какао-порошок – 90 г
- Сода харчова – 2 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Яйця курячі – 2 шт
- Молоко – 300 мл
- Олія соняшникова – 240 мл
- Вода гаряча – 100 мл
- Ванілін – 1 ч.л.
- Молоко згущене з цукром – 240 мл
- Шоколад чорний – 130 г
- Вершки 32-35% – 300 мл
- Цукрова пудра – 90 г
- Какао-порошок – 5 г
- Шоколадна крихта – за смаком
Приготування:
- У глибоку миску додайте просіяне борошно, харчову соду, цукор, 85 г какао-порошку, сіль і перемішайте.
- Додайте курячі яйця, 300 мл молока, олію, ванілін і добре збийте міксером.
- Постійно помішуючи, повільно влийте 100 мл гарячої води в тісто і ретельно перемішайте.
- Форму для випічки змастіть соняшниковою олією і вилийте в неї підготовлене тісто.
- Розігрійте духовку до 160 ° С і випікайте торт 45-50 хвилин до готовності. Перевірте готовність коржа зубочисткою, встромивши її в центр коржа. Дістаньте зубочистку, вона повинна залишитися сухою.
- Нагрійте на водяній бані згущене молоко, але не кип’ятіть, потім додайте шоколад і добре перемішайте. Шоколад повинен розтанути і маса вийде однорідною.
- Дістаньте пиріг з духовки і проробіть дерев’яною паличкою отвори, через 2-3 см один від одного, по всьому коржу.
- Поставте торт в холодильник на 30 хвилин. Щоб він просочився і охолов.
- У глибоку миску додайте вершки і збийте до утворення міцної піни. Додайте цукрову пудру, 5 г какао-порошку і акуратно перемішайте лопаткою або ложкою.
- Рівномірно розподіліть збиті вершки по поверхні торта. Посипте торт шоколадною крихтою і відправте на 1 годину в холодильник.
Поради:
- У шоколадний соус можна додати ромову або коньячну есенцію.
- При подачі полийте торт шоколадним соусом.
- Торт зберігайте в холодильнику.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua