Шоколадний торт з печива і нутелли без випічки

  • Улюблена шоколадна паста на подушці зі збитих вершків... І всього 20 хвилин вашого часу!
Шоколадний торт з печива і нутелли без випічки

Торт з печива – це, мабуть, найхитріша і геніальна ідея, яку придумали кондитери. Нескладний крем, улюблена випічка – і шикарний десерт готовий за лічені хвилини. Ми любимо смачні експерименти, тому представляємо вам рецепт торта з печива з молочно-кавовим просоченням, «Нутеллою» і збитими вершками. Для цього рецепта підійде будь-яке кругле пісочне печиво з какао.

Інгредієнти:

    • «Нутелла» – 500 г
    • Печиво з какао – 480 г
    • Вершки – 500 мл
    • Цукрова пудра – 80 г
    • Молоко – 180 мл
    • Кава – 200 мл
    • Какао-порошок – за смаком

Приготування:

За допомогою міксера збийте вершки з цукровою пудрою. В іншій ємності змішайте склянку непідсолодженої рідкої кави з молоком. Візьміть круглу форму для випікання діаметром 22 см зі знімними бортами. Застеліть дно пергаментним папером. Викладіть щільний шар печива, попередньо змоченого у кавово-молочній суміші. Ретельно заповніть усі отвори.

Розтопіть «Нутеллу» на паровій бані і половину суміші викладіть другим шаром. Зверху рівномірно розподіліть половину збитих вершків. Далі знову йде печиво у кавово-молочному просоченні, а зверху – «Нутелла». Завершальним шаром йдуть збиті вершки. В кінці посипте торт какао-порошком.

Відправте десерт в холодильник на 2-3 години, після чого акуратно дістаньте його з форми. Печиво, яке залишилося, змастіть шоколадною пастою з однієї сторони і обклейте торт зі сторін. Солодка посипка у формі зірочок стане завершальним штрихом.

Торт готовий. Однак ніхто не посміє сказати, що він простакуватий! Багатий молочно-шоколадний смак і ніжна текстура печива закохують в себе з першої ложки. Навіть на святковому столі цей красень виглядатиме гідно і переконливо. Побалуйте своїх близьких цим ніжним десертом.

Приємного апетиту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: