Шварцвальдський торт
від Denzhyttya
5 Липня, 2021
Торт дуже простий у приготуванні, але який він легкий, повітряний і дуже смачний.
Інгредієнти:
- яйце (для коржів) – 4 шт.
- цукор (для коржів) – 100 г
- темний шоколад (для коржів)- 150 г
- масло вершкове (для коржів) – 5 ст.л.
- борошно (для коржів) – 50 г
- крохмаль пшеничний (для коржів)- 50 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- мелені лісові горіхи (для коржів) – 150 г
- сіль (для коржів)
- вершки жирні (35%) (для крему) – 500 мл
- вишнева наливка (для крему) – півсклянки
- консервована вишня (для крему) – 750 г
- шоколадна стружка – 50 г.
Приготування:
- Яйця і цукор збити до кремоподібного стану.
- Шоколад наламати маленькими шматочками і розтопити на водяній бані, додавши 2 ст.л. води.
- Масло розтопити і дати йому трохи охолонути.
- Масло, розтоплений шоколад і вишневу наливку додати до яєчної масси.
- Горіхи обсмажити до золотистого кольору, після чого подрібнити їх. Змішати просіяне борошно, крохмаль, розпушувач і горіхи. Домісити цю суміш до яєчної маси.
- Дно форми для торта змастити маслом і викласти в неї тісто. Випікати в попередньо нагрітій до 190С духовці 45-60 хвилин. Готовий корж остудити і розрізати на кілька пластів.
- Для начинки вершки і ванільний цукор збити в густу піну. Пропитати коржі вишневою наливкою. На коржі викласти збиті вершки, на них вишні. Коржі покласти один на одного. Поверхню і край торта змастити вершками і прикрасити шоколадною стружкою.
Смачного!
Джерело:
ogo.ua