Сливово-шоколадне варення

Сливово-шоколадне варення

Доки сливи на деревах, а для когось – на базарі, гайда швидко готувати чергове вареннячко на зиму. Воно виходить не дуже солодким, а його особлива родзинка – у какао, яке власне, робить смак варива шоколадним і надзвичайно ароматним. Крім того, варення можна збити блендером і використовувати, як готовий крем для тортів або млинців.

Інгредієнти

    • 4 кг слив
    • 2 кг цукру
    • 1 пачка какао-порошку
    • 3 пачки ванільного цукру

Приготування

    1. Сливи помити, очистити від кісточок.
    2. Засипати кілограмом цукру і лишити на добу.
    3. На наступний день додати ще кілограм цукру і пачку какао.
    4. Варити рівно годину після закипання на маленькому вогні, але помішувати дуже обережно, аби не роздавити половинки слив.
    5. В кінці додати ванільний цукор.
    6. Закатати в стерилізовані банки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: