Смачна страва з фаршу з додаванням картоплі і моркви
Хочете здивувати своїх рідних новим цікавим рецептом? Тоді ризикніть приготувати на вечерю або на обід цю незвичайну страву. Для приготування потрібні самі звичайні продукти це: 1 морква, 2 картоплі і трохи фаршу.
В першу чергу натираємо моркву на дрібній тертці. Натерту моркву відправляємо в миску.
Потім натираємо вже на великій тертці 2 картоплі. Картопля виділяє багато соку, тому відправляємо її в іншу миску. Вижимаємо сік і перекладаємо до натертої моркви.
Тепер до наших овочів додаємо приблизно 300 грам м’ясного фаршу. Сюди ж додаємо зубчик подрібненого часнику, чайну ложку солі, паприку і трохи чорного перцю. Добре все перемішуємо.
З отриманої маси формуємо довгасті котлетки. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 7 котлеток.
Далі нам потрібно обсмажити котлети на сковорідці з олією. Смажити потрібно на сильному вогні, але не до готовності. Просто обсмажити з усіх боків до утворення скоринки, щоб котлета добре тримала форму. На все у мене пішло приблизно 5 хвилин. Обсмажені котлети поки прибираємо в сторону і починаємо готувати соус.
Столову ложку томатної пасти розводимо в склянці води. Якщо у вас немає томатної пасти, можна використовувати склянку звичайного томатного соку.
Тепер дрібно нарізаємо одну велику цибулину. Обсмажуємо цибулю на сковорідці з олією до рум’яності. Вливаємо склянку томатного соку. Додаємо 2 столові ложки сметани, пів чайної ложки солі і трохи італійських спецій. Перемішуємо.
У соус кладемо наші котлетки. Накриваємо кришкою і тушкуємо 25-30 хвилин на самому повільному вогні.
Прекрасна вечеря для всієї родини готова! Для таких котлеток навіть гарнір не потрібний, це вже цілком самостійна страва. Але за бажанням можна їх подати з салатом. Також не можна не відзначити досить незвичайний смак страви, який приємно вас здивує. Смак картоплі взагалі не відчувається. Якщо не знати, з чого зроблені ці котлети, то залишається тільки гадати. Ось так просто можна перетворити звичні інгредієнти в страву, яка може стати вашим фірмовою домашньою стравою.