Смачні начинки для пиріжків з дріжджового тіста
Дріжджові пиріжки будуть смачними, якщо підійшло тісто та вдало приготовлена начинка. Саме від начинки залежить «розлетяться» пиріжки за п’ять хвилин або будуть черствіти кілька днів. Начинка повинна бути соковитою, але й не витікати з пиріжків під час смаження або випічки.
Начинка для пиріжків з яйцем
Рецептів начинок для пиріжків стільки, скільки господинь. Кожна може додати або прибрати якийсь інгредієнт. Але саме від вдалого поєднання продуктів залежить смак начинки й самих пиріжків.
Є безліч комбінацій начинок на основі зварених яєць. Подрібнені кубиками яйця змішують з обсмаженою цибулею, солять та перчать. Яйця відмінно поєднуються з зеленою цибулею та рисом. Надати родзинку такий начинці можна, додавши бекон, м’ясо, зелень або овочі.
Традиційна начинка з яйцем
- відварені яйця – 5 шт.;
- відварений рис – 0,5 склянки.;
- вершкове масло – 40 г;
- зелена цибуля – 100 г;
- зелень петрушки, кінзи;
- сіль;
- мелений перець.
Приготування:
Зваріть рис. У готовому вигляді його потрібно 0,5 склянки. Відваріть яйця протягом 8 хвилин. Наріжте ножем або через яйцерізку. Додайте до яєць подрібнену цибулю, зелень петрушки та кінзи (якщо подобається). Розтопить вершкове масло, влийте у начинку, посоліть, поперчіть.
Начинка з яйцем та сиром
- сир твердий – 200 г;
- зелень кропу – 50 г;
- яйця – 2 шт.;
- майонез – 1 ст. л.;
- сіль, мелений перець – за смаком.
Як приготувати:
Відварені круто яйця та твердий сир натріть на крупній тертці. Змішайте з подрібненим кропом, додайте майонез, сіль, перець. Начинка підходить як для пиріжків, спечених в духовці, так і для смажених на сковороді.
Начинка з яблуками для пиріжків
Всі пам’ятають яблучний аромат начинки, який розноситься по всій кухні. Удосконалити смак яблучної начинки можна, додавши корицю, тертий шоколад, родзинки, горіхи. Яблука для начинки нарізають кубиками або кладуть часточками. Яблука поєднуються з грушами, смородиною, чорницею, абрикосами. Щоб яблука не чорніли, їх потрібно скропити лимонним соком.
Як правильно приготувати начинку з яблуками
Щоб начинка не витікала при смаженні або випічці пиріжків й вони через це не підгоріли, важливо її правильно приготувати.
Інгредієнти:
- яблука – 1 кг;
- цукор – 4 ст. л.;
- крохмаль – 1 ст. л.;
- масло вершкове – 2 ст. л.
Як готувати:
- Очистить яблука від шкірки, видаліть серцевину та наріжте середніми кубиками.
- Розігрійте сковороду з вершковим маслом. Викладіть яблука на сковороду та смажте 3-4 хвилини помішуючи.
- Всипте цукор й смажте помішуючи ще 2-3 хвилини.
- Якщо є сік, то злийте його. Присипте крохмалем. Перед тим як класти начинку у пиріжки, дочекайтеся, щоб вона охолола.
Начинки для смажених пиріжків
Види начинок для смажених пиріжків можуть бути найрізноманітніші: з грибів, тушкованої капусти, квашеної капусти, з картоплі, гарбуза та інших овочів. І смажені, і печені пиріжки виходять дуже смачними з начинками з фруктів та ягід. Взагалі, будь-який вид начинки підходить для обох способів приготування.
Начинка з картоплі з грибами
- печериці – 250 г;
- картопля – 250-300 г;
- цибуля – 1 шт.;
- вершкове масло – 50 г;
- сметана – 100 г;
- сіль;
Як приготувати:
- Картоплю можна відварити у мундирі або очищеною. З відвареної картоплі зробіть пюре. Додайте до нього сметану.
- Печериці вимийте, обсушіть, наріжте кубиками.
- Покладіть гриби у сковороду, дочекайтеся, поки випарується рідина. Додайте вершкове масло та обсмажте 2 хвилини.
- Наріжте дрібно цибулю, додайте до грибів та смажте до готовності близько 10 хвилин.
- З’єднайте картоплю, смажені гриби, посоліть за смаком.
Начинка для пиріжків з печінки
Печінка для пиріжків можна брати не тільки курячу, але і яловичу, свинячу, індичу. Щоб позбутися специфічного запаху печінки, потрібно її замочити в молоці. Начинку з печінки можна робити з цибулею. Буде соковитою начинка, якщо печінку змішати з обсмаженою фаршем. Дуже смачною вона виходить з печінки та картопляного пюре.
Що знадобиться:
- куряча печінка – 400 г;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- сіль за смаком;
- мелений перець – за смаком;
- рослинна олія.
Як приготувати начинку:
- Печінку можна обсмажити або відварити. Варити печінку потрібно близько 25-30 хвилин після закипання води. Обов’язково зніміть піну.
- Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці та обсмажте на олії.
- З’єднайте печінку, обсмажені овочі й пропустіть через м’ясорубку або подрібніть блендером. Додайте за смаком сіль, перець.