Смачні рулети з кабачків з куркою: пальчики оближеш

Смачні рулети з кабачків з куркою: пальчики оближеш

Смачні рулети з кабачків з куркою виходять неймовірно соковитими, ніжними і апетитними. Запікати ми їх будемо в духовці, тому страва виходить дієтичною і низькокалорійною.

Навіть ті, хто на дух не переносить кабачки, таку закуску наминають за обидві щоки, та ще й пальчики облизують. Страва має гарний зовнішній вигляд, тому здатна прикрасити будь-який святковий захід.

Склад продуктів

  • три довгих молодих кабачка.
  • 300 грам курячого філе.
  • три зубчики часнику.
  • одна столова ложка солодкої гірчиці.
  • дві столові ложки вершків, сметани або домашнього майонезу.
  • чорний і білий мелений перець, коріандр, базилік, сіль.
  • рафінована соняшникова олія – для смаження.

Як приготувати смачні рулети з кабачків з куркою

Сире куряче філе промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо тонкими смужками.

Всі спеції (крім солі) змішуємо в невеликій мисці, потім беремо чайну ложку з гіркою приправи і додаємо в м’ясо.

Солимо м’ясо за смаком, вливаємо туди ж жирні вершки: їх можна замінити сметаною (не кислою) або домашнім майонезом.

Очищені зубчики часнику подрібнюємо: можна порізати ножем або пропустити через прес.

Додаємо до м’яса часник і солодку гірчицю: її можна купити в магазині, вже готову.

М’ясо з усіма іншими компонентами перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, маринуватися.

Молоді кабачки (це обов’язкова умова, так як в великих кабачках буде випадати серединка) промиваємо, обсушуємо і розрізаємо на тонкі довгі смужки.

Перекладаємо овочі в миску, солимо, перемішуємо і залишаємо на деякий час, щоб пустили сік.

Потім зайву рідину зливаємо, а смужки обсмажуємо на добре розігрітій сковороді, в невеликій кількості рослинного олії.

Підсмажувати їх і тримати довго на вогні не варто: вони просто повинні стати м’якими.

Порада. Є ще один варіант: перекладаєте смужки в один шар на деко і забираєте в розігріту духовку. Як тільки стануть м’якими, дістаєте і охолоджуєте.

Далі все просто: на край смужки з кабачка викладаємо трохи курки зі спеціями, звертаємо в рулет і скріплюємо зубочисткою.

Термостійку форму для запікання змащуємо соняшниковою олією або антипригарною емульсією, перекладаємо в неї рулети з кабачків з куркою.

Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин: до готовності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: