Смачний та ніжний торт із заварним кремом та листкових коржів
від Denzhyttya
22 Квітня, 2021
Чудовий рецепт вишневого торта, який складається з листкових коржів та ароматного крему. Ідеальна випічка.
Інгредієнти:
Тісто:
- Вершкове масло 300 г
- Пшеничне борошно 500 г
- Домашня сметана 125 г
- Яєчні жовтки 4 шт
Начинка:
- Свіжа вишня 500 г
- Картопляний крохмаль 100 г
- Цукор пісок 200 г
- Яєчні білки 4 шт
Крем:
- Домашнє молоко 500 мл
- Цукор пісок 200 г
- Пшеничне борошно 1,5 ст. л
- Картопляний крохмаль 1,5 ст. л
- Вершкове масло 300 г
Приготування:
- Вершкове масло нарізати на бруски й перетерти його з просіяним борошном в крихту.
- В окремій місткості до однорідності змішуємо сметану та жовтки, а потім додаємо суміш до крихти.
- Замішуємо тісто, воно має бути м’яким. Поміщаємо в пакет та ставимо на 8 годин в холодильник.
- Тепер потрібно міксером збити білки разом з сіллю до стійких піків.
- Потім отриману масу змішати з цукром, а потім ще додати сюди крохмаль.
- Тепер виймаємо тісто з холодильника, скачуємо його ковбаскою та розділяємо на 6 однакових за розміром шматків.
- Формуємо коло, яке за розміром буде відповідати формі для випічки, та викладаємо все на пергамент.
- Тісто змащуємо білковою сумішшю та викладаємо третю частину вишень без кісточок.
- Зверху накриваємо ще одним пластом, робимо проколи та випікаємо 20 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
- З наступних шматків тіста зробіть аналогічні вироби, щоб вийшло 3 подібні коржі з вишнями.
- Тепер приступаємо готувати крем: цукор потрібно змішати з крохмалем та борошном.
- Молоко доведіть до кипіння та змішайте з сухими інгредієнтами, варіть на маленькому вогні та постійно перемішуйте, готуйте до потрібної консистенції.
- Зніміть з вогню й дайте охолонути. Потім збийте міксером та змішайте з брусочками вершкового масла.
- Охолоджені вишневі коржі потрібно змастити заварним кремом й скласти торт. Також змастити ще верх та боки й все притрусити крихтою з листкового тіста.
Приємного апетиту!
Джерело:
poshepky.info