Смачний торт «Пінчер» з чорносливом, на сметанному кремі
Такий торт вам точно сподобається і стане вашою коронною стравою на святковому столі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 3 шт;
- сметана – 200 г;
- цукор – 180 г;
- згущене молоко – 200 мл;
- борошно – 250 г;
- какао – 20 г;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- розпушувач – 1 ч.л.
Для начинки візьміть:
- чорнослив – 190 г;
- родзинки – 140 г;
- горіхи волоські – 100 г.
Для крему потрібно:
- сметана – 1 л;
- пудра – 200 г.
Для глазурі необхідно:
- шоколад темний – 160 г;
- масло вершкове – 90 г.
Процес приготування
Яйця збиваємо до пишності, додаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо до стійкої маси.
Вливаємо сметану і згущене молоко, збиваємо.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо, частинами додаємо в тісто і збиваємо.
Додаємо какао, збиваємо.
Форму застеляємо пергаментом, змащуємо його рослинною олією, виливаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 40 хвилин, перевіряючи готовність шпажкою.
На шматочки ріжемо чорнослив, подрібнюємо горіхи але не дрібно.
Сметану змішуємо з пудрою і збиваємо густий крем.
Бісквіт розрізаємо на 3 коржа.
Верхній корж ріжемо невеликими шматочками.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, потім посипаємо шматочками чорносливу, родзинками і горіхами.
Шматочки коржа вмочуємо в крем і викладаємо на верхній корж у вигляді шапочки.
Викладаємо зверху залишок крему, розподіляємо його по боках і відправляємо на 1 годину в холодильник.
Готуємо глазур, змішавши всі інгредієнти і нагрівши масу.
Поливаємо глазур’ю .