Смачніше за цю запечену картоплю в духовці, я не знаю: неймовірний рецепт
Всім привіт. Сьогодні готуємо запечену картоплю в духовці. Страва проста, але водночас дуже смачна. Картопля виходить неймовірно смачна, ніжна та м’яка всередині, з апетитною золотистою скоринкою зверху.
З часниковим ароматом відірватися неможливо. Дуже люблю цей рецепт, така картопля обов’язково сподобається всій родині.
Інгредієнти:
- картопля – 900 г.
- сіль – 1 ч.л.
- вершкове масло – 3 ст.л.
- зелень – за бажанням
Заправка:
- олія соняшникова – 3 ст.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
- паприка – 1/2 ч.л.
- прованські трави – 1 ч.л.
- суміш перців – за смаком
- 4 зубчики часнику
Приготування:
- Беремо картоплю невеликого розміру, у мене сорт. Миємо, чистимо від шкірки і відправляємо в каструлю. Якщо у вас велика, можна розрізати на частини. Для приготування підійде і молода картопля, її від шкірки не потрібно очищати. Заливаємо холодною водою, щоб уся картопля покрилась.
- Кладемо чайну ложку солі. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Знімаємо накип і з моменту закипання варимо рівно 3 хвилини, переварити картоплю не потрібно.
- Потім зливаємо всю воду і робимо смачну заправку для картоплі. У мисці змішуємо 3 столові ложки олії, додаємо пів чайної ложки солі, паприку, прованські трави, суміш перців та порізаний часник. Перемішуємо.
- Потім відправляємо цю ароматну заправку в картоплю та перемішуємо, щоб вона рівномірно розподілилася.
- Залишається тільки перекласти наші круглі картоплини у форму, розрівняти, щоб вони були в один шар і додати близько 3 столових ложок порізаного вершкового масла.
- Відправляємо картоплю в духовку запікатися при 190-200 градусів на 25-40 хвилин до утворення рум’яної золотистої скоринки. Час залежатиме від розміру картоплі та потужності вашої духовки.
За бажання картоплю можна посипати подрібненою зеленню кропу або петрушки і додатково додати пропущений через прес часник.
Запечена картопля з часником і зеленню за цим рецептом завжди виходить дуже смачним і ароматним. Усередині картопля м’яка та ніжна, а зверху з рум’яною красивою золотистою скоринкою, встояти неможливо.
Однозначно рекомендую приготувати. Можна подати як на свято, так і щодня на обід або вечерю. Усім приємного смаку .