Смачний тортик з персиками! Приголомшливий торт на будь-яке свято
від Denzhyttya
20 Липня, 2020
Дуже смачний і ароматний торт з макових бісквітів, ніжного заварного крему і консервованих персиків.
Інгредієнти:
- персики консервовані – 2 банки
- цукор і борошно по 120 г
- яйця – 6 шт
- масло вершкове – 100 г
- мак – 100 г
Для приготування заварного крему необхідно:
- масло вершкове – 500 г
- молоко – 1 л
- жовтки – 4 шт
- цукор – 8 ст.л
- крохмаль – 4 ст.л
- ванілін за смаком
Для желатинового розчину беремо сироп персиковий – 100 мл і желатин – 1 ч.л.
Приготування:
- Для крему змішуємо всі інгредієнти, крім вершкового масла – його залишаємо розм’якшуватися. Збиваємо масу віночком, щоб була повністю однорідною і ставимо на плиту.
- Варимо густий крем на невеликому вогні, постійно перемішуючи. Охолоджуємо.
- Масло збиваємо до пишності і частинами додаємо крем, збиваємо до пишності і однорідності.
- Для тіста ділимо білки і жовтки. Білки збиваємо з сіллю до пишності, додаємо цукор і збиваємо близько 5 хвилин до стійкої маси.
- Додаємо по 1 жовтку і збиваємо до однорідності.
- Борошно просіваємо і всипаємо в масу, всипаємо мак і акуратно вимішуємо тісто лопаткою, щоб не осіло.
- Вливаємо розтоплене, охолоджене вершкове масло і вимішуємо.
- Форму для запікання застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюємо.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 35 – 40 хвилин.
- Бісквіт ріжемо на 3 коржа, з верхнього знімаємо скоринку.
- Формуємо торт в кільці, просочуючи коржі сиропом персиків.
- На перший корж викладаємо шматочки персиків, крем, корж, персики, крем і корж. Накриваємо торт плівкою і відправляємо в холодильник на 4 години.
- Обмащуємо верх і боки кремом, обсипаємо маком і крихтою бісквіта, прикрашаємо за смаком персиками і заливаємо желатиновим персиковим сиропом – розтоплений желатин змішуємо з сиропом і змащуємо ним фрукти на торті.
- Відправляємо на ніч в холодильник.
Джерело:
mandarynka.com.ua