Соковита смажена печінка по-балкарськи “Жаубаур”

Пропоную вашій увазі рецепт розкішної страви Жаубаур – соковита смажена печінка по-балкарськи.

Страва виходить нереально смачною, соковитою і настільки апетитною, що від одного погляду починають текти слинки. Також ми приготуємо смачний до Жаубаура соус, який доповнить цей кулінарний шедевр своїми нотками.

Інгредієнти:

  • Печінка ягняти
  • Жирова плівка ягняти (сітка)
  • Сванська спеція
  • Сіль
  • Перець
  • Мацоні чи кефір – 4-5 ст. ложок
  • Сметана – 4-5 ст. ложок
  • Часник – половинка великого зубчика
  • Копчений перець

Приготування:

  1. Печінку обдаємо кип’ятком, ретельно очищаємо від плівки, кров’яних судин та нарізаємо на невеликі шматки.
  2. Нарізані шматочки печінки посипаємо спецією сванською і загортаємо в жирову сітку.
  3. Загорнуті шматочки печінки викладаємо на розігріту сковороду швом униз.
  4. Смажимо до готовності з усіх боків, головне не пересмажувати, печінка має залишатися соковитою.
  5. Перед подачею печінку по-балкарськи посипаємо невеликою кількістю копченого перцю.Соковита смажена печінка по-балкарськи "Жаубаур"
  6. У миску наливаємо мацоні і додаємо сметану.
  7. На смак кисломолочний соус солимо, перчимо і додаємо половинку зубчика часнику, пропущеного через тертку або прес і все ретельно перемішуємо.
  8. Жаубаур подаємо до столу з соусом і отримуємо задоволення від смаку.Соковита смажена печінка по-балкарськи "Жаубаур"

Готуйте з нами та радуйте смачною їжею себе та своїх близьких. Приємного вам смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: