Солодка та смачна домашня пахлава. Порадуйте своїх рідних смачним десертом
від Denzhyttya
30 Жовтня, 2020
Хто був одного разу в Туреччині, той ніколи не зможе забути, що таке справжня турецька пахлава. Цей ніжний вершковий смак, в поєднанні з фісташками, медом — це справжня райська насолода.
Турецька пахлава за цим рецептом нагадує смачні цукерки, просочені медово-вершковим сиропом, які залишають після себе солодкий, мрійливий післясмак. Дотримуючись наших порад і покрокових рекомендацій, ви з легкістю створите цей шедевр в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- Сметана домашня – 250 мл.
- Жовтки – 5 штук.
- Вершкове масло – 300 гр.
- Пшеничне борошно – 800 гр.
- Сода – ¼ чайної ложки.
- Сіль – 1 чайна ложка.
- Цукор – 750 гр.
- Волоські горіхи – 300 гр.
- Мед – 2 столові ложки.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло кімнатної температури змішайте зі сметаною, додавши 4 жовтки.
- До суміші яка вийшла додайте 250 грамів цукру, сіль та харчову соду.
- Перемішавши все, додавайте просіяне борошно та замішуйте тісто.
- Тісто акуратно помістіть у поліетиленовий пакет та поставте у холодильник приблизно на 60 хвилин.
- Подрібнені волоські горіхи змішайте з 500 грамами цукру.
- Витягніть тісто з холодильника та розділіть його на 4 частини, 2 – більші та 2 – менші.
- Більші частинки тіста розкатайте качалкою у тонкий пласт – це буде ваш нижній шар.
- Акуратно покладіть на цей шар начинку
- Після цього, беріться за менший шар, розкатайте його та покладіть зверху. А потім додайте знову начинку. Далі знову горіхову начинку та більший шар.
- Готовий десерт змастіть жовтком. Обережно наріжте десерт ромбиками, а на верх покладіть горіхи.
- Поставте десерт у духовку та випікайте десерт протягом 40 хвилин, при температурі 180 градусів.
- Через 30 хвилин витягніть пахлаву та змастіть її медом.
- Знову поставте в духовку та випікайте ще протягом 10 хвилин.
Смачного!
Джерело:
poshepky.com