Солоні огірки на зиму. Хрускіт огірків буде чутно в сусідній кімнаті
від Denzhyttya
9 Червня, 2021
Рецепт мені подобається тому, що в ньому немає нічого зайвого, це допомагає зберігати природний смак і аромат, огірочки залишаються хрусткими, як свіжі.
Інгредієнти:
- огірки
- зелень за смаком
- часник
- гіркий перець
Приготування:
- Огірки і зелень промиваємо.
- Порада: зелень беріть різну, листя хрону, листочки смородини і вишні, інші трави.
- Розкладаємо в банки зелень, по кілька зубчиків часнику, кріп і петрушку, гіркий перець за смаком.
- Розкладаємо огірки.
- На 1 л води беремо звичайну сіль в кількості 2 ст.л. Розрахунок своїх пропорцій, робіть, виходячи з рецепта.
- Розчиняємо сіль в холодній воді і заливаємо огірки.
- На 2.5 дня ставимо огірки в прохолодне місце.
- Такі огірки можна їсти відразу, але для консервації зливаємо розсіл і доводимо до кипіння.
- Заливаємо в банки, закручуємо банки і залишаємо остигати.
- Відправляємо в холодильник. Місце зберігання повинно бути холодним і через тиждень можна їсти. Термін зберігання довгий.
- Дуже добре підходять огірочки в якості закуски, для соусів, супів.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки