«Спартак» — неймовірно смачний торт із заварним кремом
- Вершковий крем у поєднанні з медово-шоколадними коржами створюють неповторний смак.
Торт «Спартак» з заварним сметанним кремом та медово-шоколадними коржами.
Інгредієнти для коржів
- борошно — 350 г
- какао-порошок — 30 г
- цукор — 150 г
- мед — 70 г
- масло вершкове — 100 г
- яйця курячі — 2 штуки
- сода — 5 г
- порошок для випічки — 5 г
Крем
- сметана 20-25 % — 350 г
- цукор — 130 г
- ванільний цукор — 10 г
- крохмаль (будь-який) — 20 г
- яйце куряче — 1 штука
- масло вершкове 82 % — 200 г
Помадка
- цукор — 100 г
- какао-порошок — 30 г
- молоко — 50 г
- масло вершкове — 50 г
Приготування коржів
Просіяне борошно змішати з какао-порошком і порошком для випічки. У каструлі з’єднати вершкове масло, мед, цукор і поставити на парову баню.
До розтопленої суміші додати збиті вінчиком яйця і розмішати. Додати соду і помішуючи проварити ще 10 хвилин. Суміш влити в борошно, змішане з какао і замісити тісто. Воно буде липким, але міру охолодження стане більш щільної консистенції. Борошно не додавати!
Залишити тісто на 15 хвилин при кімнатній температурі. Розділити тісто на 8 частин і поставити в холодильник на 30-60 хвилин, прикривши плівкою.
Дошку посипати борошном і розкачати одну частину тіста товщиною 2-3 мм. Перенести на папір для випічки і наколоти виделкою. Випікати в розігрітій духовці до 180 С протягом 8-10 хвилин.
Гарячий корж відразу обрізати по шаблону та остудити. Таким чином спекти всі інші коржі.
Крем
Сметану з’єднати з цукром, ванільним цукром, яйцем, крохмалем і поставити на водяну баню. Помішуючи, проварити суміш до загустіння (близько 15 хвилин).
Перекласти крем в миску і повністю остудити. Збити м’яке вершкове масло протягом 5-7 хвилин, поки воно не стане світлим і повітряним. По 1 ложці додати сметанний крем, ретельно збиваючи.
Помадка
В ковшику змішати какао-порошок і цукор, додати молоко і поставити на повільний вогонь. Постійно помішуючи, довести суміш до кипіння і проварити 2-3 хвилини. Зняти з вогню, додати масло, розмішати, остудити.
Збірка
Всі коржі змастити кремом, крім верхнього. Верхній корж полити шоколадною помадкою. Боки торта прикрасити крихтою, приготовленою з образків коржів. Поставити торт в холодильник на 8-10 годин.
Приємного апетиту!