Спробував одного разу незвичайне олів’є і тепер готую тільки так
від Denzhyttya
13 Лютого, 2021
Я прекрасно знаю, що в багатьох сім’ях є свої традиції готування олів’є: одні роблять його без картоплі, інші з м’ясом птиці відварним або копченим. Теж саме і з ковбасою – вона може бути і вареною, і копченою, напівкопченою, можна ще використовувати і відварені свинячі або яловичі язики. Хочу поділитися з вами і своїм рецептом.
Інгредієнти:
- картопля, 3 – 4 шт
- яйця, 6 шт
- цибуля, 1 шт
- морква, 1 шт
- огірки солоні, 2 шт
- горошок, 1 банка
- м’ясо куряче, запечене в духовці
- майонез
Приготування:
- Я відварюю овочі за ніч – коли вони постоять в холоді, вони простіше очищаються і легше нарізаються, не склеюються між собою.
- Овочі та яйця чистимо, ріжемо кубиком.
- Куряче м’ясо також ріжемо шматочками.
Порада: для салату відмінно підходить вчорашнє запечене куряче м’ясо, попередньо замариноване. Також я іноді просто беру філе, ріжу на великі шматки, мариную в спеціях і ароматних травах і обсмажую на мінімальній кількості олії на сковороді до рум’яності. Остуджую і ріжу шматочками. Такий варіант м’яса також робить салат дуже смачним, з оригінальними, пікантними нотками. - Можна ще додати свіжий огірок і яблуко, зелень – але це до смаку.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua