Старовинний салат “Коліжанка”. Це неймовірно смачно: салат на новий рік!

Оригінальний салат з обсмаженими яблуками і курячою печінкою.

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 650 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • яблука кисло – солодкі – 3 шт;
  • морква відварена – 1 шт;
  • огірки солоні – 3 шт;
  • яйця варені – 4 шт;
  • олія рослинна, сіль, перець, петрушка, майонез.

Приготування:

  1. Промиваємо печінку, висушуємо паперовими рушниками і обсмажуємо на розігрітій олії до готовності хвилин 15, в кінці солимо і перчимо до смаку. Охолоджуємо на паперових рушниках, щоб позбавити від надлишків олії.
  2. Цибулю ріжемо тонкими чверть кільцями.
  3. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і ріжемо на шматочки. Обсмажуємо на тій самій олії, де смажилася печінка протягом 5 – 7 хвилин.
  4. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
  5. Огірки ріжемо на дрібні шматочки.
  6. Охолоджену  печінку також ріжемо на невеликі шматочки.
  7. Формуємо салат на тарілці, змащуємо дно майонезом.
  • Перший шар – терта на великій тертці морква, змащуємо майонезом.
  • Другий шар – огірки.
  • Третій шар – печінка.
  • Четвертий шар – цибуля та яблука, змащуємо майонезом.
  • П’ятий шар – натерті білки.

Змащуємо весь салат майонезом – верх і боки посипаємо тертим жовтком.

Старовинний салат "Коліжанка". Це неймовірно смачно: салат на новий рік!

Боки і верх прикрашаємо листочками петрушки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: