Такої смакоти ви ще не куштували: карамельний торт з яєчних білків та цукру
від Denzhyttya
16 Червня, 2020
Необхідні інгредієнти:
- 8 яєчних білків;
- 300 гр цукру (для карамелі) + 60 гр для яєць.
Покроковий процес приготування:
- Починати приготування слід з карамелі. Готується вона дуже просто – з цукру. Нічого більше додавати не потрібно.
- Поставте гарну сковороду на вогонь середній або навіть нижче середнього і почніть прогрівати цукор.
- Через декілька хвилин цукор почне змінювати колір. Помішайте лопаткою так, щоб нагрівання рівномірно розподілилося по всій поверхні.
- Продовжуйте нагрівати цукор на невеликому вогні до повного перетворення в карамель і розчинення.
- Як цукор перетвориться в рідку карамельну масу. Відразу ж переливаємо його в форму і трохи розливаємо по краях, щоб в подальшому карамель покривала всі краї торта.
- Паралельно збиваємо білки з цукром (60 гр) до стійких піків.
- Викладемо збиті білки на карамельну масу, розрівнюємо лопаткою, і ставимо в духовку, розігріту до 160 градусів, на 35 хвилин.
- Зверніть увагу: в піднос необхідно налити трохи води, щоб створився ефект пари.
- Через 35 хвилин білки піднімуться і трохи потемніють. Дістаньте їх і відразу ж накрийте зверху паперовими рушниками, залиште остигати (вони вберуть зайву вологу, випаровування, і не дадуть білкам сильно осісти). Ви можете залишити десерт, накритий паперовими рушниками зверху, до повного охолодження в самій духовці. Проте, навіть після цього торт злегка опаде – нічого страшного, трохи почекайте, а потім переверніть його.
- Карамель виявиться нагорі, і десерт буде виглядати дивно красиво.
- Відрізуйте шматочок ніжного карамельного десерту і насолоджуйтеся його смаком.
Детальніше про те, як приготувати карамельний десерт, дивіться у відео.
Джерело:
intermarium.news