Таратушки – просте і улюблене печиво від бабусі (на ньому виросло не одне покоління)

Смачні, повітряні таратушки люблять всі діти, та й дорослі теж. Рецепт неймовірно простий, до того ж готуються дуже швидко. Таратушки нагадують всіма улюблений хмиз, але все ж, це трохи інша страва.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Олія соняшникова – 250 мл для смаження

Приготування:

У глибокий посуд вбиваю яйця, додаю цукор і сіль. Перемішую віночком до легкої піни.

Всипаю борошно і вимішую тісто спочатку ложкою, а потім руками. Регулюйте кількість борошна самі, тому що борошно різних виробників помітно відрізняється.

Загортаю тісто в пакет і прибираю в холодне місце відпочивати на 15-20 хвилин.

Добре припудрюю робочу поверхню борошном. Розкачую тісто завтовшки близько 3 мм. Ножем розрізаю на квадратики приблизно 3×3 см. Можна вирізати прямокутники або ромбики. Я використовую ніж з хвилястою насадкою, але можна вирізати звичайним.

Таратушки - просте і улюблене печиво від бабусі (на ньому виросло не одне покоління)

У сотейнику добре розігріваю олію. Тісто викладаю порціями і смажу на середньому вогні. В процесі смаження помішувати їх шумівкою і вони рівномірно прожаряться. Готуються дуже швидко, як тільки стали рум’яними – відразу виймаю.

Таратушки викладаю на паперові рушники. Якщо любите солодше – трохи охолодіть і посипте цукровою пудрою.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: