Тертий пиріг за рецептом моєї бабусі: бюджетно, просто та смачно дуже
16 Червня, 2022
Знаменитий тертий пиріг з варенням за рецептом моєї бабусі! Приготувати дуже просто, і продукти бюджетні. Готую часто – він подобається всім без винятку!
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 400 грам
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Холодне вершкове масло – 180 грам
- Яйце – 1 штука
- Цукор – 100 грам
- Ванільний цукор – 8 грам
- Сметана – 2 столові ложки
- Будь-яке варення (у мене чорничне)
Приготування:
- Борошно змішуємо з розпушувачем, додаємо холодне натерте на терці вершкове масло і добре розмішуємо руками, подрібнюємо в крихту.
- У чисту миску вливаємо яйце, насипаємо цукровий пісок, ванільний цукор і ретельно змішуємо віночком.
- Додаємо сметану, перемішуємо.
- Вливаємо яєчну суміш у миску з тертим маслом, добре перемішуємо та замішуємо тісто.
- Розділяємо тісто на дві частини, загортаємо одну частину в пакет та забираємо в морозилку на 20 хвилин.
- Другу частину тіста викладаємо на пергамент і розкачуємо у квадрат. Кладемо на лист і намазуємо тісто будь-яким варенням.
- Зверху натираємо на терці другу частину тіста.
- Випікаємо 20 хвилин, при температурі 180 градусів.
- Посипаємо цукровою пудрою і нарізаємо на порційні шматочки.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки