Торт Чародійка. Знайомий і улюблений з дитинства десерт
від Denzhyttya
18 Червня, 2021
Торт Чародійка – один з найсмачніших і ніжних тортів, які Ви коли-небудь пробували.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – один стакан
- Яйця – п’ять штук
- Розпушувач – одна чайна ложка
- Цукор – один стакан
- Ванілін за смаком
Для крему:
- Пшеничне борошно – дві з половиною столові ложки
- Яйце – одна штука
- Вершкове масло – п’ятдесят грам
- Молоко – один стакан
- Цукровий пісок – пів стакана
Для глазурі:
- Сметана – чотири столові ложки
- Вершкове масло – п’ятдесят грам
- Цукровий пісок – чотири столові ложки
- Какао – три столових ложки
- Ванілін – за смаком
Приготування:
- Для теста збийте яйця з цукром і ваніліном, всипте борошно, розпушувач і знову збийте всі інгредієнти.
- Форму для випічки змастіть маргарином або вершковим маслом.
- Вилийте у форму тісто і поставте в гарячу духовку з температурою приблизно 180 градусів. Випікайте близько години на помірному вогні.
- Для крему збийте цукор з яйцем, додайте борошно, ванілін і молоко.
- Ретельно перемішайте всі інгредієнти і поставте на повільний вогонь. Постійно помішуючи, варіть крем до загустіння.
- Після зніміть з вогню, додайте вершкове масло і все збийте, охолодіть готовий крем.
- Для глазурі візьміть каструльку і в неї покладіть нарізане шматочками масло.
- Каструлю поставте на слабкий вогонь і розтопіть масло. Додайте сметану, цукор, ванілін і какао.
- Перемішайте все і варіть до повного розчинення цукру.
- Постійно мішайте глазур, щоб вона не пригоріла, але не доводьте до кипіння.
- Розріжте вздовж на дві половинки готовий корж. Весь крем викладіть на одну половинку коржа і вирівняйте його ножем.
- Покладіть наверх другу частину коржа і щедро полийте все шоколадною глазур’ю.
- Приготований торт покладіть в холод на 3-4 години для просочення.
Джерело:
mandarynka.com.ua