ТОРТ-МОРОЗИВО “ТРИ СМАКИ”

Простий в приготуванні і дуже смачний торт-морозиво «3 смаки».

СКЛАДОВІ  щоб приготувати Торт-морозиво «3 смаки»:
Розмір форми: 13 х 10 х 20 см
основа:
Печиво – 300 – 320 г
Ванільне морозиво:
Вершки 33% – 250 г
Ванільний цукор – 10 г
Згущене молоко – 80 г
Шоколадне морозиво:
Вершки 33% – 250 г
Какао – 2-3 ч.л.
Згущене молоко – 80 г
Морозиво крем-брюле:
Вершки 33% – 250 г
Варене згущене молоко – 80 г
Меренга:
Білки – 3 шт. (Близько 100 г)
Цукор – 110-120 г
Ванільний цукор – 10 г
Дрібка солі

Приготування:
1. Форму викласти харчовою плівкою і печивом. При необхідності печиво можна розрізати, щоб воно поміщалося в форму.


2. Для ванільного морозива збиваємо охолоджені вершки з ванільним цукром. Додаємо в збиті вершки згущене молоко і збиваємо ще трохи.


3. Для шоколадного морозива: в згущене молоко додаємо какао. Вершки збиваємо і також додаємо згущене молоко з какао до вершків.


4. Для морозива крем-брюле: збиваємо вершки, додаємо варене згущене молоко. Не забувайте: щоб вершки добре збились, вони повинні обов’язково бути дуже холодними.


5. Ложкою викладаємо в підготовлену форму кожен вид морозива, постійно чергуючи, щоб вийшов гарний малюнок. Також можна залити морозиво шарами. Накриваємо верх печивом. Контейнер закриваємо кришкою, щоб не потрапляли зайві запахи і відправляємо в морозильну камеру до повного заморожування. Найкраще залишити в морозилці на 12-24 годин.


6. Для меренги збиваємо білки з дрібкою солі, поступово додаємо цукор і ванільний цукор. Збиваємо до міцних пік, на це може піти 10-15 хвилин.

7. Дістаємо заморожений торт. Зверху покриваємо його меренгою, можна зробити будь-які візерунки. Тепер ставимо торт на 4-5 хвилин в духовку, прогріту до максимуму (240-250 градусів), щоб меренга зарум’яниться.
Не бійтеся ставити в духовку, якщо торт добре заморожений, то за 4-5 хвилин, він навіть не встигає прогрітися і залишається твердим і мерзлим всередині.

8. Торт-морозиво готовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: