Вергуни на кефірі: смачні і дуже м’які

  • Смак родом з дитинства.
Вергуни на кефірі: смачні і дуже м'які

Пропонуємо чудовий спосіб приготування вергунів на кефірі.

Готуються вергуни легко і просто. Зазвичай їх готують на сніданок або полуденок.

З цієї кількості продуктів виходить ціла гора смачненького.

Інгредієнти:

    • борошно пшеничне — 550-600 г
    • цукор — 3 ст. ложки
    • яйце — 1 шт.
    • сода — 1/2 ч. ложки
    • сіль — 1/2 ч. ложки
    • кефір — 300 мл
    • олія рослинна для смаження

Приготування:

    1. У глибоку ємність вбиваємо яйце. Додаємо сіль і злегка збовтуємо.
    2. Потім вливаємо кефір і додаємо цукор.
    3. Перемішуємо, додаємо соду. Усі продукти добре перемішуємо до однорідності.
    4. Частинами додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Спочатку це робимо в посуді, потім перекладаємо на стіл.
    5. Замішуємо м’яке тісто. Сильно не потрібно забивати його борошном.
    6. Накриваємо тісто і даємо йому відпочити 20 хвилин.
    7. Після, злегка обминаємо і розкачуємо в тонкий пласт товщиною 5-6 мм.
    8. Пласт тіста розрізаємо на смужки, шириною 5 см.
    9. Кожну смужку розрізаємо на невеликі ромбики.
    10. Посередині кожного ромбика робимо надріз.
    11. Через надріз вивертаємо одну сторону тіста, формуючи заготовки вергунів.
    12. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо смаколики з двох сторін, до золотистого кольору.
    13. Готові вергуни перекладаємо на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.
    14. Посипаємо цукровою пудрою (за бажанням).

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: