Вишуканий смак та тонкий аромат: рецепти приготування ніжних пирогів з вишнею

Вишуканий смак та тонкий аромат: рецепти приготування ніжних пирогів з вишнею

Літо – це пора дозрівання стиглих та соковитих вишень. Кисло-солодкі ягоди застосовують для приготування різних страв, особливо десертів.
вишня

Популярними у меню кожної господині є пироги. Їх можна приготувати не тільки зі свіжих ягід. Вишні використовують заморожені або консервовані. Варення з них – чудовий варіант, коли свіжих ягід під рукою немає. Тому вишневий пиріг можна приготувати в будь-яку пору року.

Вишневий пиріг

Вишневий пиріг: класичний рецепт

Смачний ніжний пиріг з вишнями приготувати легко і просто. Єдине, на що витратиться час – щоб видалити з ягідок кісточки.

Вишневий пиріг до чаю із задоволенням будуть їсти ваші родичі та гості.

вишневий пиріг рецепт

  • Час приготування: 1 ч.
  • Калорійність: 198,1 кКал.
  • Кількість порцій: 8.

Вам знадобиться:

  • вишня – 700 г;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • пшеничне борошно – 280 г;
  • цукровий пісок – 280 г;
  • розпушувач – 3 ч. л.;
  • ванілін – за смаком;
  • маргарин – 200 г;
  • масло вершкове – для змащування форми;
  • пудра цукрова (для посипання) – 7 ст. л.

Як приготувати пиріг з вишнею:

  1. Свіжі стиглі вишні промийте і видаліть з них кісточки.
  2. Маргарин розм’якшіть, всипте до нього цукор і збийте міксером.
  3. Введіть в отриману масу яйця та знову збийте.
  4. Борошно просійте, додайте розпушувач тесту і ванілін. Добре перемішайте.
  5. Пересипте борошно в яєчно-маргаринову суміш і на маленькій швидкості збийте міксером. Тісто має бути консистенції, подібній сметані.
  6. Застеліть пергаментним папером форму для випічки і змастіть її вершковим маслом.
  7. Викладіть тісто у форму. Зверху засипте вишні.
  8. Духовку розігрійте до температури 180 градусів.
  9. Поставте форму з тістом в духовку на 40 хвилин.

Порада: Перевіряйте готовність пирога за допомогою сірника. Ним акуратно проколіть тісто посередині та краях. Якщо тісто не прилипає до сірника, десерт можна виймати з духовки.

Коли пиріг трохи прохолоне, посипте його зверху цукровою пудрою. Вишуканий і ніжний десерт до чаю готовий!
рецепти вишневого пирога

Пиріг із замороженою вишнею

У сезон, коли свіжих ягід немає, можна використовувати заморожену вишню. Її можна купити в будь-якому продуктовому магазині або приготувати самостійно, коли в будинку є морозильна камера.

заморожена вишня

  • Час приготування: 45 хв.
  • Кількість порцій: розраховане на 5-6 чоловік.
  • Харчова цінність: 186 кКал.

Необхідні продукти:

  • вишні заморожені, без кісточок – 450 г;
  • пшеничне борошно – 130 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 230 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • ванільний цукор – 10 – 15 г;
  • волоські горіхи (ядра) – 110 г;
  • сіль – щіпка;
  • пудра цукрова – 2 ст. л.

Покрокове приготування:

  1. У посуд розбийте яйця, всипте цукор, розпушувач тіста і ванілін.
  2. Ці інгредієнти збийте за допомогою міксера або вінчика до отримання однорідної маси.
  3. Борошно просійте і всипте в вміст посуду. Додайте сіль. Ретельно перемішайте до утворення сметаноподібної консистенції.
  4. Горіхи подрібніть та додайте в тісто. Всипте розморожені вишні без кісточки. Добре перемішайте.
  5. У форму, покриту пергаментом і змащену маслом, залийте тісто і розподіліть його рівномірно.
  6. У розігрітій духовці готуйте пиріг близько півгодини. Пекти слід при температурі 170 – 185 градусів.
  7. Після того як пиріг буде готовий, охолодіть його і посипте цукровою пудрою.

На замітку: Розпушувач тіста краще всипати в борошно і добре перемішувати. Тоді пиріг буде м’яким і пишним.
пиріг з вишнею

Подавайте ніжний і соковитий пиріг до святкового та обіднього столу. Зверху його можна прикрасити ягодами і листочками м’яти.

Пиріг з вишневим варенням: смак дитинства

Альтернатива свіжим ягодам – варення з вишні. М’який і смачний пиріг виходить з консервованими ягодами. Головне, щоб це варення було без кісточки.
вишневе варення

  • Час приготування: 1 ч. 10 хв.
  • Кількість порцій: 4 – 6.
  • Харчова цінність: 325,5 кКал.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 4 ст.;
  • яйця – 2 шт.;
  • варення з вишні – 1 ст.;
  • цукор – 0,5 ст.;
  • дріжджі сухі – 8 г;
  • вершкове масло – 3 ст. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • молоко – 1 ст.

Продукти для крихти на пиріг:

  • цукор – пісок – 2 ст. л.;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • вершкове масло – 2 ст. л.

інгредієнти для пирога з вишнею

Готуємо разом крок за кроком:

  1. Перемішайте борошно з цукром і дріжджами.
  2. Залийте теплим молоком та добре змішайте виделкою.
  3. Замісіть тісто. Воно має бути м’яким.
  4. Накрийте ємність з тістом зверху рушником та залиште приблизно на півгодини.
  5. Коли тісто підніметься, розкачайте його так, щоб товщина була близько 1 см. Заготівля повинна бути у вигляді прямокутника. Посередині викладіть варення.
  6. Накрийте вишні тістом з одного боку, змастіть знову варенням тонким шаром.
  7. Загорніть іншою стороною тіста і защипіть краї, щоб не витікала начинка.
  8. З масла, цукру і борошна приготуйте крихту на пиріг. Посипте її зверху на тісто.
  9. Печіть пиріг 30 хвилин у духовці при температурі 190 градусів.

вишневий пиріг рецепт

На замітку: Варення для пирога можна зробити свіже навіть взимку. Для цього із замороженої вишні виймають кісточки, всипають в посуд, додають за смаком цукор і перемішують. Варять варення хвилин 15 – 30.

Прикрасити такий пиріг можна за бажанням вишневим сиропом та гілочками м’яти.
пиріг з вишнею та м'ятою

Соковитий пиріг із заливкою з сметани

Казковий і неповторний смак цього пирога створюють пісочне тісто та кислинка вишні.

Солодка сметанна заливка підкреслить соковитість і ніжність такого десерту.
пиріг з вишнею рецепт приготування

  • Час приготування: 1 ч.
  • Калорійність: 208,6 кКал.
  • Кількість порцій: 6.

Вам знадобляться для приготування наступні продукти:

  • вишня – 450 г;
  • борошно – 250 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • масло вершкове – 120 г;
  • цукор – 150 г;
  • сіль – на кінчику ножа;
  • сметана – 250 г;
  • картопляний крохмаль – 1 ст. л.

Рецепт приготування:

  • Приготуйте тісто. Для цього розітріть масло з цукром, додайте 1 яйце, сіль. Поступово введіть борошно.
  • Тісто розподіліть по змащеній маслом формі, краї підійміть, щоб сформувати бортики.

рецепт приготування вишневого пирога

  • Зробіть заливку: з’єднайте і змішайте 2 яйця, крохмаль та сметану за допомогою міксера до однорідної маси.

приготування пирога з вишнею

  • Тісто залийте яєчно-сметанною сумішшю і розподіліть ягоди.
  • Помістіть форму з пирогом в духовку та випікайте пиріг протягом 45 хвилин.

Порада: Виймайте пиріг з форми тільки після того, як він охолоне.
смачний пиріг з вишнею

На замітку: Для цього пирога можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди.

Залишилося прикрасити десерт і смачні ласощі готові. Можете подавати до столу. Приємного чаювання!
вишневий пиріг

Обов’язково порадуйте своїх близьких вишневим пирогом – і вони неодмінно попросять вас готувати такий смаколик кожен день. Залишиться тільки запастися вишуканою кисло-солодкою корисною ягодою на весь рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: