Взимку оближеш пальчики! Варення з полуниці без труднощів
- Один з найпростіших і вдалих рецептів полуничного варення – ягода залишається ароматною і корисною.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- полуниця – 1 кг;
- цукор – 900 г;
- вода – 350 мл;
- лимонний сік від половини лимона або лимонна кислота – 0.5 ч.л.
Процес приготування полуничного варення
Ягоди промиваємо і просушуємо на рушнику.
Порада: вибирайте ягоди середнього розміру або великі розріжте на 2 частини.
Воду змішуємо з цукром і лимонним соком або лимонною кислотою.
Коли сироп закипить, всипаємо ягоди.
На великому вогні доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо 40 хвилин.
Порада: таким чином ви можете варити будь-яку ягоду і фрукти, тільки якщо варите вишню, лимонний сік або лимонну кислоту не додавайте.
Варення можна розливати гарячим по банках або охолодити варення і розлити по чистим, стерилізованим банкам.
Таке варення дуже підходить для млинців, як просочення для тортів і для різного роду десертів.
Можна варення відправити на дві доби в холодильник щоб воно застигло і потім переставити в комору або в підвал. У варення зберігаються ягоди цілими і щільними, тому і вибирайте маленькі ягідки або середнього розміру.