Повітряний і пишний, м’який і просочений пиріг

Мама навчила і торта не треба – за копійки: у 2 рази смачніше, ніж звичайні пироги

Повітряний і пишний, м’який і просочений пиріг, з будь-яким варенням на смак або свіжими ягодами, шматочками фруктів, вам сподобається.

Інгредієнти:

  • яйця 4 шт.;
  • цукор 1.5 склянки;
  • олія соняшникова 150 мл;
  • кефір 1.5 склянки;
  • борошно 4 склянки;
  • розпушувач 2 ч. л;
  • ванілін за смаком;
  • варення, шоколадна паста, ягоди та ін.

Для солодкої крихти:

  • масло вершкове 15 г;
  • борошно та цукор по 25 г.

Приготування:

  1. Всі продукти вимірюємо склянкою об’ємом 200 г.
  2. Яйця змішуємо з цукром і збиваємо до однорідності вінчиком.f0e31e6497a2505efe6db333576add90
  3. Вливаємо олію, перемішуємо. Додаємо кефір, перемішуємо.
  4. Борошно просіюємо та змішуємо з розпушувачем, частинами всипаємо в масу та добре вимішуємо тісто до однорідності. Не забудьте всипати ванілін.fdf0997cffcca937de166b7df8557bb8
  5. Форму накриваємо пергаментом та виливаємо частину тіста, розрівнюємо.
  6. Зверху викладаємо будь-яке варення чи інше солодке доповнення.933057b67c3c2e1e217a2d20f336205c
  7. Заливаємо варення залишками тіста.1704a28dba65f3396d63ef2fc7b8bbcd
  8. Для крихти змішуємо всі інгредієнти, перетираючи їх руками у крихту. Посипаємо крихтою пиріг.
  9. Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою.37d6b2d7dcec688da4d198648625d655

Пиріг виходить більш схожим на кекс, дуже м’який, вологий, з солодким прошарком.

548768281b5ae471d7b74fdebddcf1cf

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: