Взимку з’їли 15 банок. Кабачки, як шашлички: завжди готую більше, ніж потрібно
від Denzhyttya
5 Серпня, 2021
Смачні та хрусткі кабачки зі смаком і ароматом м’ясного шашлику – це просто ідеальна закуска. Таку страву я обов’язково ставлю на святковий стіл, кабачки давно стали моєю фірмовою стравою.
Інгредієнти:
- кабачки, 2 кг
- часник, 1 головка
- кріп і петрушка по гарному пучку
- приправа для шашлику, 1 ст.л
- перець, 1 ч.л
- сіль, 50 г
- цукор, 100 г
- оцет 9%, 100 мл
Приготування:
- Кабачки краще вибирайте молоді, вони тоді виходять більш щільними і хрусткими. Якщо берете великі і занадто перезрілі, краще прибрати середину з великим насінням – така м’якоть перетвориться в кашу.
- Ріжемо кабачки невеликими кубиками. Зелень дрібно ріжемо.
- Кабачки змішуємо із зеленню, тертим часником, сіллю і цукром, спеціями для шашлику і перцем, оцтом. Добре перемішуємо масу і залишаємо настоюватися на 2 години, періодично перемішуючи.
- Розкладаємо салат в банки, ущільнюючи і заливаємо соком. Банки 700 мл.
- Накриваємо кришками банки і ставимо їх в каструлю на рушник.
- Наливаємо теплу воду по плечики банок і стерилізуємо з моменту закипання води 15 хвилин.
- Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
- Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Закуску подаємо до різних страв, вона ідеально поєднується з шашликами, картопляним пюре, запеченою картоплею в духовці, рибними стравами.
Джерело:
mandarynka.com.ua