Як посмажити овочі на багатті
Приготувати соковиті овочі на багатті зовсім не складно. На багатті можна приготувати будь-які овочі, але найапетитніші, звичайно ж, сезонні.
Сьогодні розповімо вам, як посмажити найсмачніші овочі на багатті. Ці три рецепта вам обов’язково припадуть до душі. Також запам’ятайте: чим смачніші самі овочі, тим смачніше результат. Тому найголовніше – вибирати стиглі і соковиті продукти. Тоді кожна з цих страв вийде надзвичайно смачною і ніжною. Справжня смакота!
Найсмачніші овочі на багатті
Гарнір з запечених сезонних овочів
Простий і універсальний гарнір з запечених кабачків, томатів і баклажанів виходить не тільки смачним, але і, безсумнівно, корисним.
Інгредієнти:
- 2 кабачка
- 2 томати
- 1 баклажан
- сіль, чорний перець за смаком
- зелень за смаком
- оливкова олія за смаком
- 2 ч. л. лимонного соку
Приготування:
- Ретельно помийте овочі та наріжте їх кільцями товщиною 5 мм. Збризніть оливковою олією.
- Розігрійте гриль і обсмажте підготовлені овочі на решітці з обох сторін до готовності.
- Перекладіть овочі з грилю на тарілку, посоліть, поперчіть за смаком. Збризніть лимонним соком і оливковою олією, за бажанням прикрасьте зеленню.
Овочевий калейдоскоп
Овочі ,приготовані на грилі, є відмінним способом поєднати приємне з корисним: смачно поїсти і користь чималу отримати. При бажанні в страву можна також додати сир фету або моцарелу.
Інгредієнти:
- 1 цукіні
- 1 болгарський перець
- 150 г печериць
- 1 цибулина
- 8 помідорів чері
- 1 перець чилі
- 5 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 2 ст. л. бальзамічного оцту
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 4 зуб. часнику
- кінза за смаком
- петрушка за смаком
- 1 ч. л. паприки
- сіль, чорний перець за смаком
- орегано за смаком
Приготування:
- Овочі і печериці крупно наріжте, часник очистіть і видавіть, подрібніть перець чилі і зелень.
- На змащений олією гриль викладіть овочі та гриби і смажте до готовності.
- Приготуйте маринад. Для цього в окремій ємності змішайте оливкову олію, яблучний і бальзамічний оцет, соєвий соус, приправи, подрібнений перець чилі і часник.
- Перекладіть овочі-гриль в глибоку тарілку, залийте маринадом і ретельно перемішайте. Посипте подрібненою зеленню.
Овочі-гриль
Так смачно буває тільки на природі! Маринад надає цій страві незвичайний аромат.
Інгредієнти:
- 1 баклажан
- 1 кабачок
- 250 г печериць
- 1 болгарський перець
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 100 мл оливкової олії
- 2 зуб. часнику
- 1 ст. л. білого винного оцту
- 1 ст. л. кмину
- орегано за смаком
Приготування:
- Приготуйте маринад: для цього змішайте соєвий соус, оливкову олію, видавлений часник, оцет, приправи.
- У печериць відокремте капелюшок від ніжки. Решту овочів розріжте уздовж широкими смужками. Залийте овочі маринадом і залиште на 2 години.
- Смажте на решітці до м’якості, приблизно 10 хвилин, при необхідності повторно змащуючи маринадом. Переверніть овочі і готуйте ще кілька хвилин.
Легка самостійна страва або смачне доповненням до м’яса? Вам вирішувати. Але соковиті, злегка хрусткі, овочі на багатті гарантовано не залишать байдужим нікого.
Гарного відпочинку на природі і веселих пікніків!