Як приготувати класичний соус бешамель

Як приготувати класичний соус бешамель

Винахід цього французького соусу приписується Луї де Бешамелю, маркізу де Нуантель.

Як зварити бешамель

Бешамель входить до п’ятірки основних соусів французької кухні (інші чотири – велюте, Еспаньол, Голландез і томатний). Його популярність пояснюється простотою приготування і універсальністю: бешамель однаково добре підходить до гарячих м’ясних, рибних і овочевих страв. Цей соус – незамінний інгредієнт італійської лазаньї.

Для приготування класичного соусу бешамель вам знадобиться пшеничне борошно, вершкове масло і молоко, а також спеції: сіль, перець і мускатний горіх. Часто молоко, призначене для приготування соусу, ароматизують лавровим листом, цибулею шалот і гвоздикою.

Простий соус бешамель

Інгредієнти:

  • 50 г вершкового масла
  • 50 г борошна
  • 500 мл молока
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. меленого перцю
  • щіпка мускатного горіха

Рецепт приготування:

1. Вершкове масло розтопити в сотейнику на невеликому вогні, додати борошно. Перемішати віночком і обсмажити до появи золотистого відтінку.

2. Тонкою цівкою влити 150 мл холодного молока, постійно помішуючи. Довести до кипіння і влити решту молока. Ретельно перемішати, приділяючи особливу увагу стінок і куточків сотейника. Довести соус до кипіння і проварити ще 3-4 хвилини.

3. Додати сіль і спеції. Справжній бешамель повинен бути без грудочок, але якщо не вийшло так з першого разу – протираємо через сито.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: