Як приготувати сметанний торт на сковороді

Щоб насолодитися такою смакотою, вам не доведеться навіть розігрівати духовку, коржі випікаються за лічені хвилини прямо на сковороді.

Інгредієнти:

  • сметана 200 г
  • цукор 180 г
  • пшеничне борошно 380 г
  • оливкова олія 3 ст. л.
  • сир Рікотта 350 г
  • згущене молоко 150 г
  • лимон 1 шт.
  • чорний шоколад 30 г
  • сода 1 ч. л.
  • оцет 1 ст. л.
  • ванільний цукор 1 ст. л.

Приготування:

  1. У глибокій ємності збийте сметану з білим і ванільним цукром. Додайте гашену оцтом соду, оливкову олію і борошно. Замісіть еластичне тісто і розділіть його на 4 частини.
  2. Кожну частину розкачати в круглий пласт товщиною 0,5-0,7 мм. За допомогою тарілки відповідного розміру виріжте з тіста рівне коло. Сформуйте з обрізків кулю і виконайте те ж саме. В результаті у вас повинно вийти 6 коржів.
  3. Випікайте коржі на сухій сковороді, проколіть їх виделкою, як показано у відео. Тісто має підрум’янитися з двох сторін. Коржі пропікаються дуже швидко, стежте за тим, щоб вони не підгоріли.
  4. Дайте їм охолонути, а тим часом приготуйте крем: в глибокому посуді змішайте Рікотту, згущене молоко, лимонний сік і цедру. Збивайте інгредієнти до тих пір, поки у вас не вийде однорідна маса.
  5. Зберіть торт: перемажте коржі отриманим кремом. Не забудьте про бортики.
  6. Прикрасьте десерт тертим шоколадом і мигдальними пелюстками. Бортики торта можете прикрасити подрібненим в крихту печивом.

Не бійтеся експериментувати з декором, використовуйте улюблені інгредієнти. Мигдальні пелюстки і шоколад можна повністю замінити кокосовою стружкою. Перш ніж подавати торт до столу, відправте його в холодильник мінімум на 2 години, а краще – на ніч, щоб коржі просочилися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: