Янтарна начинка! Простий і смачний яблучний пиріг
від Denzhyttya
11 Вересня, 2021
Це найпростіший і легкий рецепт яблучного пирога, в якому буде дуже багато бурштинової, просто медової начинки і мало м’якого і повітряного тіста. Мінімальний набір продуктів, які завжди є у будь-якої господині.
Інгредієнти:
- яблука, 4 шт
- борошно, 200 г
- молоко, 100 мл
- яйця, 2 шт
- цукор, 50 г
- шматочок вершкового масла
Приготування:
- Яблука вибирайте кисло-солодкі, ріжемо часточками. Шкірку обрізаємо за бажанням.
- Збризкуємо яблучні шматочки лимонним соком і перемішуємо.
- Форму для запікання змащуємо шматочком вершкового масла. Викладаємо яблука.
- Яйця збиваємо з цукром і добре збиваємо міксером до густої маси.
- Вливаємо тепле (трохи вище кімнатної температури) молоко, збиваємо.
- Борошно просіваємо і всипаємо в масу, вимішуємо міксером тісто.
- Заливаємо яблучну масу тістом.
- Випікаємо при 180 градусів близько 40 хвилин, але дивіться по своїй духовці, часу буде потрібно менше або більше.
- Виймаємо з форми, остуджуємо і посипаємо цукровою пудрою або з додаванням кориці.
Пиріг виходить дуже «яблучним», як раз для тих, кому до смаку багато начинки і мало тіста. За смаком посипають ще подрібненими волоськими горіхами.
Джерело:
mandarynka.com.ua