З 1 яйцем і за 15 хвилин. Яблучний пиріг на сковорідці: швидкий і простий рецепт

Якщо ви любитель яблучної випічки, цей простий і швидкий рецепт вам точно сподобається. Все що потрібно, це солодкі і смачні яблука, якісна сковорідка, на якій їжа не пригорає.

Інгредієнти:

  • яблука, 2 шт
  • масло вершкове, шматочок
  • води і лимонного соку – по 20 мл, + кориця і цукор – по 20 г
  • сметана, 200 г
  • масло вершкове, 50 г
  • борошно, 130 г

Приготування:

  1. Яблука вибирайте кисло-солодкі для балансування смаку. Ріжемо тонкими часточками.
  2. Топимо в сковорідці шматочок вершкового масла, викладаємо яблучні часточки, перемішуємо, наливаємо воду і лимонний сік, посипаємо цукром і корицею.
  3. Обсмажуємо кілька хвилин під кришкою, до м’якості часточок.
  4. Яйце збиваємо з цукром і ваніліном за смаком.
  5. Додаємо розм’якшене вершкове масло і сметану, перебиваємо віночком.
  6. Всипаємо просіяне борошно і добре вимішуємо тісто.
  7. Порада: якщо маса вийшла дуже густою, влийте 20 мл молока.
  8. Виливаємо тісто на яблучні дольки в сковорідці, накриваємо кришкою і смажимо 12 хвилин на невеликому вогні.
  9. За допомогою тарілки перевертаємо пиріг і обсмажуємо кілька хвилин на іншій стороні.

З 1 яйцем і за 15 хвилин. Яблучний пиріг на сковорідці: швидкий і простий рецепт

Подаємо ароматний і м’який, повітряний, вологий пиріг холодним.

Якщо є бажання, збийте жирну сметану з цукровою пудрою і змастіть цим кремом верх пирога.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: