З 1 яйцем і за 15 хвилин. Яблучний пиріг на сковорідці: швидкий і простий рецепт
від Denzhyttya
22 Серпня, 2021
Якщо ви любитель яблучної випічки, цей простий і швидкий рецепт вам точно сподобається. Все що потрібно, це солодкі і смачні яблука, якісна сковорідка, на якій їжа не пригорає.
Інгредієнти:
- яблука, 2 шт
- масло вершкове, шматочок
- води і лимонного соку – по 20 мл, + кориця і цукор – по 20 г
- сметана, 200 г
- масло вершкове, 50 г
- борошно, 130 г
Приготування:
- Яблука вибирайте кисло-солодкі для балансування смаку. Ріжемо тонкими часточками.
- Топимо в сковорідці шматочок вершкового масла, викладаємо яблучні часточки, перемішуємо, наливаємо воду і лимонний сік, посипаємо цукром і корицею.
- Обсмажуємо кілька хвилин під кришкою, до м’якості часточок.
- Яйце збиваємо з цукром і ваніліном за смаком.
- Додаємо розм’якшене вершкове масло і сметану, перебиваємо віночком.
- Всипаємо просіяне борошно і добре вимішуємо тісто.
- Порада: якщо маса вийшла дуже густою, влийте 20 мл молока.
- Виливаємо тісто на яблучні дольки в сковорідці, накриваємо кришкою і смажимо 12 хвилин на невеликому вогні.
- За допомогою тарілки перевертаємо пиріг і обсмажуємо кілька хвилин на іншій стороні.
Подаємо ароматний і м’який, повітряний, вологий пиріг холодним.
Якщо є бажання, збийте жирну сметану з цукровою пудрою і змастіть цим кремом верх пирога.
Джерело:
mandarynka.com.ua