Закарпатські голубці: такі смачні ви не їли ніколи! Їх варто приготувати
від Denzhyttya
18 Лютого, 2021
Рецептів голубців дуже багато. Я для себе вже давно вибрала саме такий – голубці виходять дуже смачними, соковитими. Просто беремо горщики і все в них викладаємо, потім запікаємо в духовці і подаємо зі сметаною на стіл.
Інгредієнти:
- Фарш свинячий 1 кг
- Капуста білокачанна 4 кг
- Сало 100 г
- Рис 200 г
- Цибуля ріпчаста 300 г
- Морква 300 г
- Помідор 300 г
- Перець червоний солодкий 100 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Паприка за смаком
СОУС (НА 4 Л)
- Томатна паста 3 ст. л.
- Сметана 20% 200 г
- Сіль 2 ч. л.
- Цукор 2 ст. л.
- Вода 2 л
Приготування:
- Ріжемо шматочками сало – невеликими, топимо жир і шкварки прибираємо.
- Цибулю ріжемо кубиками і відправляємо до сала, перемішуємо і смажимо.
- Моркву натираємо на грубій тертці і додаємо до цибулі, смажимо 5 хвилин.
- Солодкий перець ріжемо шматочками, помідори теж. Додаємо до цибулі і моркви, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
- Додаємо сіль, перець, паприку. Перемішуємо і знімаємо з плити.
- Рис відварюємо.
- У капусти вирізаємо качан і опускаємо в окріп. У міру того, як листочки самі будуть відходити, забираємо їх на тарілку вистигати.
- У фарш додаємо тушковані овочі і рис, зварений до напівготовності. Перемішуємо.
- Формуємо голубці і викладаємо їх в горщики.
Порада: цей рецепт я роблю на 2 горщика по 4 літри. Ви можете зробити в одному великому горщику.
- Змішуємо всі інгредієнти для соусу на сковороді, доводимо до кипіння і заливаємо голубці.
Порада: соус повинен бути кисло-солодким, тому коли будете додавати сіль і цукор, пробуйте на свій смак.
- Накриваємо кришкою і ставимо в духовку.
- Запікаємо 1.5 години при 180 градусах.
- Можна вимкнути духовку і залишити голубці “доходити”.
- Такі голубці будуть дуже м’якими, соковитими і смачними.
Джерело:
popoisty.com
Позначки