Закуска з яєць і сиру «Грибочки»

Без хорошої закуски і свято не свято.  Закуска з яєць і сиру не стала б такою популярною, якби я подавала її в звичайному салатнику.

Виглядає частування як невелика грибна поляна.  Існує кілька варіантів оформлення закуски «Грибочки». Шапочки можна зробити з помідорів, щоб страва нагадувала мухомори. Але я вважаю за краще мариновані печериці. До речі, відокремлені ніжки можна подрібнити і теж додати в начинку.

Інгредієнти:

  • твердий сир 125 г
  • яйце 3 шт.
  • мариновані гриби 250 г
  • огірки 1 шт.
  • часник 1-2 зуб.
  • майонез 1-2 ст. л.
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Відваріть яйця круто, остудіть і натріть разом з сиром на дрібній тертці. Посоліть, видавіть часник і додайте майонез. Добре перемішайте.сирно-яєчна маса
  2. Наріжте великий огірок на кружальця товщиною 5 мм. Акуратно видаліть ніжки у печериць так, щоб в капелюшку утворилося невелике заглиблення.капелюшок печериці
  3. Візьміть ложку яєчно-сирної маси і скачайте в кулю. Потім надайте кульці довгастої форми, формуючи ніжку гриба, і встановіть її на шматочок огірка.сирна закуска
  4. Накрийте ніжку капелюшком печериці. Застеліть тарілку листям салату, петрушкою або будь-якою зеленню за смаком, а зверху викладіть грибочки.закуска з грибами

Виглядають такі сирні грибочки приголомшливо, а на смак ще краще. Грибна галявина прикрасить будь-який, навіть святковий, стіл. Закуска підійде як до м’ясних страв, так і до овочів. А для ще більш оригінальної  подачі ви можете начинити масою яєчні білки.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: