Замішуємо тісто не руками, а ложкою: пиріг виходить повітряним
Більшість домашньої випічки вимагає хоча б декількох годин часу і цілого списку інгредієнтів. Дуже смачний, елементарний в приготуванні пиріг робиться набагато простіше, оскільки тісто для нього взагалі не вимагає замісу руками, досить буде розмішати його звичайною ложкою.
Для пирога нам знадобляться 150 мілілітрів теплого молока, 1 білок, 30 грамів соняшникової олії, 30 грамів вершкового масла, 90 грамів цукру, пакетик ванільного цукру, дрібка солі, 5 грамів сухих дріжджів, 250 грамів борошна. Начинку будемо готувати з 1 банана, 30 грамів вершкового масла і столової ложки цукру.
Додаємо в тепле молоко дріжджі, трохи цукру і борошна. Залишаємо в теплому місці на 10 хвилин для активації, а потім додаємо до них білок, олію і вершкове масло, ванільний і звичайний цукор, борошно і сіль. Поступово додаємо і борошно: стежте за консистенцією, тісто повинно вийти м’яким і злегка липнуче. Залишаємо на півгодини, нехай підійде.
Тепер змащуємо форму вершковим маслом, обминаємо тісто і розподіляємо його по всій формі. Знову залишаємо тісто під харчовою плівкою на 20 хвилин, воно має піднятися ще раз. А поки перетираємо банан, вершкове масло і цукор в однорідну масу.
По всій поверхні тіста в формі робимо поглиблення, викладаємо в них начинку, сам пиріг змащуємо сумішшю жовтка і молока.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Готовий пиріг ми рекомендуємо залишити під рушником трохи охолонути, так він буде ще смачніше.