Запечена скумбрія у вині
Пропонуємо рецепт неймовірно смачної запеченої скумбрії у вині з овочами, яку можна подавати з будь-яким гарніром. Та й на столі таке блюдо виглядає дуже ефектно. До того ж готується вона дуже швидко.
Біле сухе вино надає страві кислинку і допомагає розкрити смак запеченої скумбрії. До речі, овочі, мариновані у вині, теж набувають винну кислинку і чудово доповнюють рибу. Можете сміливо пригощати дітей скумбрією в вині, так як в процесі приготування алкоголь випаровується.
Інгредієнти:
- Цибуля-шалот – 5 шт.,
- скумбрія – 2 шт.,
- біле сухе вино – 200 мл,
- оливкова олія – 50 мл,
- печериці – 200 г,
- розмарин – 80 г,
- помідори чері – 15 шт.,
- сіль,
- батон.
Приготування:
У скумбрії зробіть 4 поперечних надрізи з кожного боку, добре посоліть і вставте у розрізи розмарин. Решту гілочки розмарину вкладіть усередину риби.
Перекладіть скумбрію у форму для випікання, влийте вино і викладіть цибулю.
Залиште маринуватися на годину, а через 30 хв. переверніть рибу на інший бік. Викладіть до скумбрії розрізані навпіл гриби і помідори, посоліть і полийте оливковою олією.
Розігрійте духовку до 220 °С і випікайте рибу 15-20 хв.