Запіканка з капусти з фаршем, покроковий рецепт
від Denzhyttya
29 Січня, 2021
Беремо білокачанну капусту і м’ясний фарш, викладаємо шарами в форму і отримуємо смачну запіканку. Для скріплення компонентів використовуємо заливку на основі сметани і томатного соусу. Під час запікання капуста просочується м’ясним соком, і навпаки, м’ясо вбирає в себе капустяний смак і аромат. Запіканка виходить дуже соковитою, красивою в розрізі. За смаком вона нагадує голубці, тому страву можна назвати – ледачі голубці.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 700 г
- Білокачанна капуста – 1 кг
- Помідори – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт
- Часник – 5 зубчик
- Сметана – 200 г
- Томатний соус – 2 ст.л
- Кріп – 2 ст.л
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Паприка – 1 ч.л
Приготування:
- Підготуйте продукти за списком. М’ясо перекрутити через м’ясорубку в однорідний фарш.
- Цибулю і часник очистити, помідор обполосніть. Овочі також перекрутити через м’ясорубку або перебити в блендері до консистенції пюре, додайте в м’ясний фарш. Суміш приправте сіллю і мелений перцем, ретельно перемішайте до однорідності.
- З капустини зніміть верхні листочки, овоч наріжте тонкими смужками, присипте сіллю і паприкою.
- Прямокутну форму для запікання змастіть олією. На дно укласти половину шинкування капусти.
- Зверху на капусту помістіть весь м’ясний фарш, рівномірно його розподілити по всьому периметру.
- На фарш покладіть іншу половину нарізаної капусти.
- В окремій ємності приготуйте заливку. Сметану змішайте з томатним соусом, додайте подрібнений кріп, трохи солі, добре перемішайте віночком.
- Отриманим соусом змастіть верхівку заготовки, охоплюючи весь периметр.
- Духовку прогрійте до 190 градусів, всередину помістіть форму. Запікайте страву наступні 60 хвилин до готовності.Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки