Золотистий, рівномірно підсмажений “Панський дерун”: ділюся своїми секретами приготування

Картоплю в такому вигляді – обожнюю. Це набагато смачніше простої смаженої або фрі! Спробуйте обов’язково!

Покроковий процес приготування:

  1. На 1 порцію я взяла трохи більше 330 г. почищеної картоплі.Золотистий, рівномірно підсмажений "Панський дерун": ділюся своїми секретами приготування
  2. А в миску поклала вершкове масло: приблизно 1/10 від її ваги. Його розтоплю в мікрохвильовці.
  3. Саме таке співвідношення картоплі і вершкового масла для цього рецепта повинно бути: 10 і 1 відповідно.
  4. Далі картоплю натираю на тертці прямо в миску з рідким маслом. Мені подобається терка для корейських салатів.
  5. За смаком солю терту картоплю і рівномірно перетираю її рукою разом з маслом і соком, що виділився.
  6. Гарненько грію суху сковорідку. І викладаю на неї картоплю. Намагаюся зробити шар по рівномірніше. Залишки масла змішаного з картопляним соком і крохмалем виливаю зверху.Золотистий, рівномірно підсмажений "Панський дерун": ділюся своїми секретами приготування
  7. Прижимаю зверху силіконовою лопаткою.
  8. Першу хвилину смажу на максимальному вогні, потім його зменшуємо до мінімуму і готую так близько 8 хвилин.
  9. Головне зараз мати терпіння і не чіпати завчасно.
  10. Кришкою не накривати, щоб вийшла хрустка скоринка.Золотистий, рівномірно підсмажений "Панський дерун": ділюся своїми секретами приготування
  11. Акуратно перевертаю на іншу сторону за допомогою тарілки або двох широких лопаток, щоб не пошкодити корж.
  12. Так-само обсмажую і другу сторону: без кришки до золотистого на маленькому вогні.
  13. Коли корж готовий на його половину наношу плавлений сир.Золотистий, рівномірно підсмажений "Панський дерун": ділюся своїми секретами приготування
  14. Трохи розмазую його. Сир розплавлюється і навіть вбирається в картоплю, стаючи більш рідким.
  15. Підгинаю картопляний корж лопаткою. І переношу його на тарілку.
  16. Доповнюю ароматним свіжим соковитим помідором і зеленню.Золотистий, рівномірно підсмажений "Панський дерун": ділюся своїми секретами приготування

Картопляна основа хрустка і рівномірно прожарена, усередині м’який вершковий сир.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: