2019-й — це рік позбавлення, а наступний – рік становлення

Це рік прощання з минулим. Рік позбавлення від старого одягу, боргів, надмірної ваги, неповноцінних відносин і думки чужих людей, які не є важливою частиною вашого життя.

Це рік, коли ви залишаєте в минулому те, ким ви звикли бути раніше. Рік, коли ви вирішуєте пробачити себе і почати жити вільно.

Це рік, коли ви перестаєте сумніватися, чинити опір і коливатися. Рік, коли ви перестаєте триматися за осколки минулого, які дають вам відчуття комфорту.

Це рік, коли ви усвідомлюєте, що відпускати непросто, і часто стає причиною досить серйозних внутрішніх конфліктів. Рік, коли ви дозволяєте собі боятися, а тому позбавляєте страх контролю над собою. Це рік, коли ви починаєте бачити реальний стан речей, і тому не дозволяєте спробам втекти від реальності вказувати вам, що робити. Це рік, коли ви бачите інших такими, якими вони є.

Це рік, коли вам потрібно залишити позаду всі пережитки минулого, тому що через кілька місяців у вас почнеться зовсім нове життя.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Як прилив відходить від берегів, щоб потім з новою силою розбитися об скелі, так і кожному прийдешньому році у вашому житті повинен передувати рік позбавлення.[/perfectpullquote]

Цей рік проходить під знаком прогресу. І справа не в тому, щоб прямо зараз досягти фінішної межі, а в тому, щоб сьогодні зробити один крок вперед, завтра – ще один і так далі.

Найчастіше рух вперед вимагає спочатку відступити трохи назад. А відступити назад означає зайнятися самоаналізом. У процесі такого аналізу ми розуміємо, що наш розум створює свого роду систему безпеки, якою ми керуємося протягом всього свого життя. Ми визначаємо себе по тому, ким ми є і чого не хочемо робити. Але якщо нам хочеться чогось досягти, необхідно приділити самоаналізу пильнішу увагу і запитати себе, допомагає це нам чи ні.

Як правило, не допомагає.

У більшості випадків наше почуття безпеки досить слабке, хоча здається ідеальним, відповідає нашому зовнішньому вигляду і поверхневим відносинам, які ми заводимо. Ми догоджаємо іншим людям, оцінюючи себе їх очима. Все це говорить про неготовність вийти зі своєї зони комфорту, тому що одного разу за це вже було покарання. Ми усвідомлюємо, що всередині нас панує порожнеча, адже весь цей час ми були зайняті створенням комфортних умов існування для когось іншого. Але так жити неправильно.

Це рік, коли ви рятуєтеся від минулих версій себе. Рік, коли ви дякуєте кожній з них за те, що вони допомогли вам дійти до цього моменту, а потім відпускаєте їх.

У різні моменти свого життя ви є різними людьми, а не кимось одним. У вас безліч особистостей, сформованих у відповідь на необхідність до чогось адаптуватися. І в цю саму хвилину вам необхідно звільнитися від всіх цих особистостей, тому що зараз прийшла пора почати все з чистого аркуша.

Очистіть своє минуле заради майбутнього, тому що майбутнє – це місце, з якого починається все дійсно гарне ! 😉

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: