Дієтолог: як приготувати шашлик без шкоди для здоров’я

Дієтолог Віктор Тутельян пояснив, як потрібно правильно готувати шашлик.

Він заявив, що потрібно дотримуватися певних правил приготування цієї страви, щоб знизити ризик шкоди шашлику для організму.

По-перше, саме м’ясо потрібно ретельно вимочувати в маринаді. Воно повинно бути добре просмажене. Не рекомендується вживати в їжу м’ясо з кров’ю. Також рекомендується вживати шашлик з овочами і зеленню. Овочі та зелень містять клітковину, яка покращує травлення.

Дієтолог Тутельян радить для шашлику використовувати баранину. Якщо ж ви використовуєте свинину, то з неї потрібно краще зрізати жир. Дуже важливо не допустити переїдання.

Дієтолог пояснив, що після вживання п’яти шампурів з шашликами може стати погано, а якщо з’їсти один, але правильно приготований, то буде все в порядку.

Також не слід зловживати спиртними напоями.

Людям, які страждають від захворювань шлунково-кишкового тракту, діабету або інших хронічних захворювань, під час травневих свят потрібно дотримуватися дієти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: