Свинячий шашлик з ківі: фруктовий маринад для м’яса

У цьому маленькому екзотичному фрукті багато кислоти, яка здатна пом’якшити навіть найжорсткіше м’ясо. Головне – не перетримати шашлик! Достатньо двох годин. Якщо маринувати довше, м’якоть просто перетвориться на кашку. Цей спосіб ефективний і тоді, коли потрібно швидко підготувати свинину. Сік ківі допоможе спеціям просочити м’ясо лише за годину.

Інгредієнти:

  • Свинячий ошийок – 1 кг
  • Ківі – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Чебрець – 3 г
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців – за смаком

Приготування:

  1. Помийте м’ясо і розріжте на шматки розміром 3 на 4 см. Посоліть і поперчіть, добре перемішайте.Свинячий шашлик з ківі: фруктовий маринад для м'яса
  2. Натріть ківі на дрібній тертці або збийте за допомогою блендера. Розріжте лимон на чотири частини, з однієї видавіть сік і полийте ним м’ясо. Інші шматочки просто покладіть у миску.Свинячий шашлик з ківі: фруктовий маринад для м'яса
  3. Додайте до свинини пюре ківі та чебрець, ще раз перемішайте. Залиште маринуватися на 1-1,5 години.Свинячий шашлик з ківі: фруктовий маринад для м'яса
  4. Підготуйте вугілля. Насадіть шматочки м’яса на шампури та викладіть на мангал. Полийте маринадом вугілля. Постійно перевертайте шашлики, щоб не підгоріли. Перевірте готовність, розрізавши один шматочок м’яса. Сік має бути світлим.Свинячий шашлик з ківі: фруктовий маринад для м'яса

Коли готуєте шашлики на вугіллі, уважно слідкуйте за ними. Залишене на кілька хвилин м’ясо може швидко підгоріти від вогню, який раптово спалахнув. До свинини я подаю спеціальний овочевий салат. Справжнє свято живота!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: