Мед з гарбуза: потужній рецепт бальзаму для печінки
Плоди гарбуза містять величезну кількість корисних вітамінів і мікроелементів. При взаємодії з медом цінність гарбуза стає просто неймовірною. Гарбузовий мед використовують при лікуванні хвороб шлунково-кишкового тракту. Крім того він надає цілющу дію на весь організм.
Мед з гарбуза: потужній рецепт бальзаму для печінки
Беремо великий гарбуз, вагою около 9 кг, очищаємо від шкірки и пропускаємо через м’ясорубку разом з серцевиною та насінням. Після цього перемішуємо отриману кашу з 5 кг рідкого меду. Убираємо каструлю в прохолодне місце на 10 днів. Але не забуваємо перемішувати. На 10-й день вижимаємо сік, м’якоть, яка залишилась, викидаємо. П’ємо сік по 50 г три рази на день за півгодини до прийому їжі. Це дуже хороші ліки для печінки людини, яка перенесла гепатит.
Є ще один рецепт приготування гарбузового меду. Для нього потрібно взяти великий гарбуз, зрізати з неї верхівку, вичистити ложкою серцевину. А після залити до гарбуза акацієвий мед. Накрити зрізаною верхівкою і запечатати по зрізу тестом. Відставити на 10 днів. Після цього приймати по 50 г три рази на день. Курс лікування 20 днів.
Щоб відновити нормальну роботу кишечника и прибрати шлаки з організму, можна спробувати наступний рецепт смачної страви з гарбуза.
Беремо червоний гарбуз около 150 гр. Нарізаємо невеличкими шматочками и смажимо на пательні з вершковим маслом до. Кладемо на блюдо, змащуємо поверх медом и засипаємо горіхами, можна взяти кедрові, арахіс або волоський горіх. Це дуже смачно та корисно.
Як бачите – не завжди варто бігти за ліками в аптеку. Природа подарувала нам дуже багато корисних продуктів, які потрібно вміти правильно використовувати. Мед з гарбуза, напевно, немного незвичний, але дуже потужний рецепт бальзаму для печінки, яка піддалася хвороби.