Медівничок із рідкого тіста, з сметанним кремом і карамельним мусом

Дуже красивий тортик з глянсовою поверхнею теплого карамельного кольору. Кремова карамель з легкою солоністю ідеально доповнює медові кубики, просочені кремом.

Торт "Медівник" по-новому: цей чудовий рецепт "підірвав" мій канал, готую медовичок із рідкого тіста, з сметанним кремом і карамельним мусом

~ Форма діаметром 24 см

ІНГРЕДІЄНТИ:

Коржі:

  • Масло 82 % 180 г
  • Цукор 100 г
  • Мед 180 г
  • Сіль 1/4 ч. л
  • Сода 1 ч. л
  • Яйця C1 4 шт. 240 г
  • Борошно в/г 300 г

Крем:

  • сметана 20 % 1,4 кг
  • цукор 200 г
  • Ванілін

Приготування:

  1. Коржі. Масло, цукор, мед, сіль поставити на середньому вогні, додаю соду, помішуючи до отримання бурштинового кольору. Охолодити 15 хвилин. Змішайте яйця і влийте в масу, інтенсивно мішайте. Просіяти борошно, вмішуючи в масу.Торт "Медівник" по-новому: цей чудовий рецепт "підірвав" мій канал, готую медовичок із рідкого тіста, з сметанним кремом і карамельним мусом
  2. На пергаменті з намальованим колом налийте тісто для нижньої основи під торт, вирівняйте його. Випікаємо при 170 градусів 10 хвилин.Торт "Медівник" по-новому: цей чудовий рецепт "підірвав" мій канал, готую медовичок із рідкого тіста, з сметанним кремом і карамельним мусом
  3. На іншому пергаменті на деку вилийте решту тіста. І випікаємо корж при 170 градусів 17 хвилин.
  4. Вирізаємо гарячий корж на квадрати. Розділити на 4 частини.Торт "Медівник" по-новому: цей чудовий рецепт "підірвав" мій канал, готую медовичок із рідкого тіста, з сметанним кремом і карамельним мусом
  5. Подрібніть клаптики з тортів у невеликі крихти.
  6. Крем. Збийте сметану, цукор і ванілін. Відкладаємо 150 г крему на бічну поверхню торта для прикраси.Торт "Медівник" по-новому: цей чудовий рецепт "підірвав" мій канал, готую медовичок із рідкого тіста, з сметанним кремом і карамельним мусом

Карамель мус:

Інгредієнти:

  • Цукор 150 г
  • Вода 50 г
  • Крем 33 % 150 г
  • Масло 82 % 50 г
  • Сіль 1/2 год л л
  • Ванілін
  • Желатин 6 г
  • Вода для желатину 40 г або вершки 10 % 50 г

Приготування:

  1. Налийте цукор у сковороду, налийте воду. Увімкніть вогонь до максимуму. Бульбашки з’являються по краях, зменшуємо вогонь до середнього. Ні в якому разі не мішаємо, а лише обертаємо сироп на сковороді. Через пару хвилин він активно піниться і бульбашки, а колір поступово змінюється.
  2. Паралельно нагрійте крем, але не доводіть до кипіння, вони повинні бути просто гарячими.
  3. Як тільки сироп набуває прекрасного бурштинового відтінку, вимкніть вогонь. Налийте гарячі вершки і активно мішайте. Будьте обережні, маса починає дуже пінитися.
  4. Через хвилину увімкніть вогонь, додайте сіль, ванілін, масло, мішайте рівномірно.
  5. Процідити через сито. Соус готовий.
  6. Навіть у такому вигляді його можна виливати на торт, але краще перетворити його на мус. Для цього розчиніть желатин у гарячій воді або у вершках
  7. Налийте в карамель, мішаючи до однорідної консистенції. Смачний кремовий карамельний мус готовий. Налийте відразі на торт.
  8. Складання. Ми кладемо знімне кільце на тарілку, всередині – ацетатна плівка.
  9. Знизу торт змащуємо кремом і ставимо його на тарілку. Зверху крем, а потім чергуйте 4 рази: шар кубів і шар крему.Торт "Медівник" по-новому: цей чудовий рецепт "підірвав" мій канал, готую медовичок із рідкого тіста, з сметанним кремом і карамельним мусом
  10. Накриваємо харчовою плівкою і покладіть в холодильник на ніч.
  11. Наступного дня ми наливаємо мус на торт.Торт "Медівник" по-новому: цей чудовий рецепт "підірвав" мій канал, готую медовичок із рідкого тіста, з сметанним кремом і карамельним мусом
  12. Після затвердіння в холодильнику змастіть сторони торта кремом, який відкладали і посипаємо крихтою.Торт "Медівник" по-новому: цей чудовий рецепт "підірвав" мій канал, готую медовичок із рідкого тіста, з сметанним кремом і карамельним мусом
  13. Приготуйте із задоволенням і насолоджуйтесь смаком!Торт "Медівник" по-новому: цей чудовий рецепт "підірвав" мій канал, готую медовичок із рідкого тіста, з сметанним кремом і карамельним мусом

Смачного Вам! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: